Šuica sigurna, troje dubrovačkih vijećnika ipak čeka kazna

Vrh HDZ-a stao je u obranu Dubravke Šuice te Gradskoj organizaciji HDZ-a Dubrovnik poručio da ne mogu pokretati nikakve postupke protiv potpredsjednice stranke. Nakon višesatnog sastanka glavnog tajnika stranke Milijana Brkića s Gradskom organizacijom HDZ-a u Dubrovniku, dogovoreno je da ubuduće gradski vijećnici moraju slušati odluke stranačke Gradske organizacije.

Sada su vijećnici Niko Bulić, Dubravka Marunčić i Mario Obuljen dobili “žuti karton”, a Brkić je dubrovačkom vodstvu HDZ-a preporučio da razmisle o težini kazne za njih. Kako doznajemo, gradska organizacija neće tražiti njihovo isključenje iz stranke budući istu kaznu za isti grijeh ne bi mogla snositi i Dubravka Šuica, ali će sigurno dobiti nekakvu kaznu jer osim isključenja postoje i druge potencijalne stegovne mjere. Gradska organizacija dobila je od vrha stranke i dozvolu za izlazak iz Dubrovačkog dogovora, što praktički novo vodstvo te organizacije već radi od svibnja, budući da ne podržava one odluke gradonačelnika Andra Vlahušića s kojima se ne slažu.

Iako je vrh HDZ-a s gradskom organizacijom postigao kompromisno rješenje, u Dubrovniku će HDZ ipak nakon glasovanja svojih vijećnika suprotno odlukama za koje se stranka zalaže morati vratiti svoju vjerodostojnost. Prije ulaska na sastanak Milijan Brkić je novinare pitao zašto se toliko bave unutarstranačkim problemima HDZ-a, a ne bave se, recimo, odnosima na Pantovčaku ili ozbiljnim problemima koji muče Hrvatsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...