U srijedu moguće izuzetno opasno vrijeme: Meteoalarm izdao crveno upozorenje i za dio Zadarske županije!

Meteoalarm je za srijedu za neke dijelove Hrvatske zbog vjetra izdao crveno upozorenje.

Ono je objavljeno za Zagreb i širu okolicu, sjevernu Hrvatsku, osječko područje i istočnu Hrvatsku te Istru i sjeverno Primorje. Prognozira se jak do olujan vjetar, a mogući su i  orkanski udari. Na zagrebačkom i osječkom području najjači udar vjetra mogao bi dosezati i do 120 kilometara na sat.

Inače, crveno upozorenje prema objašnjenju na stranici Meteoalarma označava vrijeme koje je izuzetno opasno.

Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere, navodi Meteoalarm.

Meteoalarm 22.10.2014

Za neke djelove Hrvatske Meteoalarm je također zbog vjetra izdao narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme. Ono je izdano za šire karlovačko područje, Liku i Gorski Kotar.

Prema prognozi DHMZ-a za sutra je najavljena promjena vremena. U noći i prijepodne očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina, a u gorju i snijeg.

Na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti mjestimice će biti obilnije kiše. Sredinom dana i poslijepodne u većini krajeva barem djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, a u noći i prijepodne prolazno jak s olujnim udarima sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će u noći i prijepodne umjereno i jako jugo okretati na jak do olujan jugozapadnjak, zatim buru i sjeverac, što će prema kraju dana slabiti. Temperatura u unutrašnjosti u noći i ujutro od 12 do 16, zatim između 5 i 11, a na Jadranu uglavnom između 15 i 21°C, navodi DHMZ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...