Čestitamo vam Dan grada Zadra i blagdan Sv. Krševana!

Zadar danas, možemo slobodno tako reći, slavi svoj dan – blagdan svog nebeskog zaštitnika Svetog Krševana.

Tim povodom gradska i županijska vlast susrest će se u HNK-u u 11 sati gdje će nazočiti Svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Kako doznajemo, riječi će biti o proteklih godinu dana te planovima za budućnost grada. Osim rječitosti, dodijelit će se i nagrade posebno zasluženim pojedincima i ustanovama. Tako su ove godine nagrade za životno djelo, primjerice, pripale Ivi Uči Pulaniću i fra Robertu Bernardinu Škunci.

Građani će djelić današnje svečanosti, barem oni na Poluotoku, moći doživjeti već u 9 sati kada se očekuje budnica Gradske glazbe.

Od 9:20 sati bit će otvorena vrata svih zadarskih muzeja. Svečanoj sjednici prethodit će nastup Kulturno – umjetničkog društva “Zadarski tanac” koji će okupljenima zaplesati plesove zadarske folklorne baštine.

U već poznati “Zadarski pijat” uključili su se ugostitelji i ove godine, pa će od 12 sati diljem Kalelarge mirisati bakalar pripremljen na sve moguće načine.

Koncelebrirano misno slavlje u Svetoj Stošiji održat će se večeras s početkom u 18 sati.

Dodajmo ovome kako se i klizalište na Forumu uključilo u obilježavanje Dana grada pa je klizanje jeftinije od 12 do 16 sati.

Što se tiče glazbenog dijela manifestacije, profesori Glazbene škole Blagoje Berse održat će u 19 sati koncert “Zadru na dar” u Svečanoj dvorani Sveučilišta dok će Sexymotherfuckersi nastupiti u 21 sat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...