Coolturkafe: Marko Vučetić donosi filozofiju na Forum, danas od 20 sati

U sklopu kulturnog projekta Coolturkafe koji je zamišljen kao težnja vraćanja zapostavljenih kulturnih sadržaja na ulice Poluotoka, ovoga četvrtka u 20:00 sati u Caffe Bar-u Forum doc. dr. sc. Marko Vučetić, profesor filozofije na Sveučilištu u Zadru, održat će predavanje pod naslovom “Dijalektika pobunjene ljudskosti”.

Jedan od tako zapostavljenih sadržaja zasigurno je i filozofija, pa organizatori kažu kako se predavanje profesora Vučetića čini kao pun pogodak.

Dijalektika pobunjene ljudskosti, tema nadolazećeg predavanja, problematizira odnos dviju, od čovjeka odmaknutih i čovjeku nepripadajućih, slika usuda smisla vlastite egzistencije: slike gospodara i slike sluge. Čovjek sam, u svojoj istini, smisao ne iscrpljuje u relaciji s onim drugim koji ga, u ovom slučaju kao gospodara ili kao slugu potvrđuje, već ga traži i stvara iz vlastitosti svoje egzistencije te se stoga prema datim slikama odnosi na način pobunjenosti. O toj pobunjenosti, kao i o samoj dijalektici tih dviju slika te njenom očitovanju na različitim razinama života reći će nam više u svom izlaganju upravo profesor Vučetić.

Pozivamo vas stoga u četvrtak u 20:00 sati u Caffe Bar Forum da prisustvujete ovom predavanju i u sebi potaknete mišljenje, time također i sami izrazite svojevrsnu pobunjenost spram činjenice da je ono misaono i filozofijsko u čovjeku, unatoč svojoj važnosti danas toliko zapostavljeno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...