Na tradicionalnom 32. malom maratonu Nin-Zadar rutu dugu 17 kilometara istrčalo 78 atletičara

Maratonci, učenici Medicinske škole i ribolovci bili su glavni sudionici današnjih događanja organiziranih na Narodnom trgu u sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana Svetog Krševana. Ove manifestacije i akcije privukle su veliki broj naših sugrađana na jutarnji đir gradom i ispijanje kava po okolnim kafićima. Dok su se jedni opuštali već oko podne na središnji gradski Trg počeli su pristizati prvi sudionici, ujedno i pobjednici  32. tradicionalnog malog maratona Nin- Zadar.

U ovogodišnjem, 32. izdanju maratona sudjelovalo je 78 atletičara koji su stazu dugu 17 kilometara pretrčali na već tradicionalnoj ruti od  spomenika Sv. Grgura Ninskog u Ninu, a završili je na Narodnom trgu u Zadru.

Maraton na Narodnom trgu

Troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji dobili su novčane nagrade i to za 1. mjesto 1.700 kuna, za 2. 1.000 kuna te za 3. mjesto 700 kuna. Osim novčanih nagrada dobili su i prikladne pehare. Također i troje prvoplasiranih u svim kategorijama dobilo je i medalje. Svatko tko je završio utrku dobio je majicu i diplomu. Nakon završetka utrke za sve je trkače osiguran ručak.

Rekord staze kod muškaraca postigao je Drago Paripović 50:50 – postignut 1996. godine, dok je kod žena to bila Ida Šurbek 1;00:57 – postignut 2004. godine.

Ove godine pobijedio je dvojac iz Kenije.

Osim maratona na Narodnom trgu, na  zadarskoj rivi i Kolovarama, održavalo se i atraktivno natjecanje u sportskom ribolovu s obale pod nazivom “Kup Sv. Krševana” kojeg je organizirao ŠRD Zubatac, dok je ronilački klub ˝KPA ZADAR” održao tradicionalnu ekološku akciju čišćenja podmorja na potezu od lučice Foša do otvorenog bazena na plaži Kolovare.

Uz ove manifestacije za sve građane i goste u gradu bilo je organizirano i stručno vođenje kroz Perivoj kraljice Jelene i Vladimira Nazora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...