Očekuje nas nekoliko dana juga, od ponedjeljka pogoršanje uz obilnu kišu i udare bure

Vedre dane nećemo dočekati još danima, upravo zbog sve naglašenijeg djelovanja na vrijeme ciklone u zapadnom Sredozemlju. Iako će se do kraja tjedna biti pretežno oblačno, u većem dijelu Dalmacije konkretna kiša neće pasti do ponedjeljka, kada nas očekuje direktan ciklonalni utjecaj i glavnina pogoršanja. Dan za danom jugo će jačati, a s njim će i današnja hladnoća nestati. Već u petak u Dalmaciji će temperature zraka dosezati toplih 19°C, piše Crometeo.

U četvrtak će biti umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kraća sunčana razdoblja. Mjestimice će padati kiša koja će samo ponegdje u Dalmaciji biti obilnija praćena i grmljavinom. Na sjevernom Jadranu ujutro će puhati slaba do umjerena bura, prestat će u drugom dijelu dana i okrenuti na slab levant i jugo. U Dalmaciji slabo do umjereno jugo, na moru i pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 17°C, ponegdje u zaobalju malo niže.

U petak će biti vrlo promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti uglavnom slabe kiše, iako biti područja u kojima će se cijelu dana zadržati suho. U početku će puhati jugo i levant, popodne posvuda umjereno, na moru i jako jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 16°C. Najviše dnevne temperature u porastu, većinom od 14 do 19°C.

Promjenjivo oblačno uz kraća sunčana razdobalja bit će tijekom subote. Samo će ponegdje pasti malo kiše, više na sjevernom Jadranu i jugu Dalmacije. Puhat će umjereno do jako jugo, a sjevernije od Senja slab levant ili bura. Jutarnje temperature bit će u daljnjem porastu, najviše dnevne većinom od 14 do 19°C.

Umjereno do znatno oblačno bit će tijekom nedjelje. Povremeno će padati većinom slaba kiša, iako će velik dio dana u mnogim predjelima biti suho. Navečer će kiša biti češća, u noći na ponedjeljak i obilnija. Puhat će umjereno do jako jugo, navečer na moru vrlo jako s olujnim udarima. Sjevernije od Senja navečer postupno jačanje bure. Bit će neznatno svježije u odnosu na subotu.

Glavnina kiše očekuje nas u ponedjeljak, kada će ponegdje pasti i obilna kiša, preko 40 litara po kvadratnom metru. Do kraja dana jugo će prestati i postupno okretati na buru koja će označiti za mnoge početak dugo očekivanog hladnijeg razdoblja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...