Počelo prikupljanje potpisa za kandidature na 6. predsjedničkim izborima u RH

Predsjednički kandidati započeli su danas na Narodnom trgu u Zadru, kao i u ostatku RH, s prikupljanjem potpisa za kandidature na 6. predsjedničkim izborima koji će se održati 28. prosinca 2014. godine. Od utorka pa do ponoći, 6. prosinca,  u idućih 12 dana, mogu se prikupljati potpisi za predsjedničke kandidature. Kandidate za predsjednika države mogu predložiti jedna politička stranka, koalicija stranaka ili birači. Neovisno o predlagatelju, svakog kandidata potpisima mora podržati najmanje deset tisuća birača.

Tako su danas volonteri Ive Josipovića (SDP), Kolinde Grabar Kitarović (HDZ) te Milana Kujundžića (Savez za Hrvatsku) započeli sa službenom predizbornom utrkom. Prema prvim pokazateljima na terenu, odaziv građana i nije bio baš pretjeran, no sva tri kandidata izazvala su približan interes budućih potencijalnih glasača.

Prikupljanje potpisa za predsjednika

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić već do 14 sati uspio je skupiti više od potrebnog broja potpisa podrške njegovoj kandidaturi za predsjednika RH. Početni cilj stožera Milana Kujundžića je prikupljanje dvostrukog broja minimalnog broja potpisa, bez nekih posebnih inzistiranja na nekom impresivnom broju i s minimalnim ulaganjima, ističu iz stožera.

Predsjednički kandidati će se idućih dana pojavljivati na raznim lokacijama gdje se prikupljaju potpisi te razgovarati s građanima i predstavnicima medija.

Prikupljanje potpisa za predsjednika

Potpisi se mogu prikupljati isključivo na obrascu koji je propisalo Državno izborno povjerenstvo (DIP), a svaki birač može potpisati samo jednog kandidata. Predsjedničke kandidature u Državno izborno povjerenstvo moraju prispjeti najkasnije u ponoć, 6. prosinca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...