I ove godine “Ličanka”: Postavljena jelka na Narodnom trgu

Postojeći “kristalni lusteri“ na Narodnom trgu bit će nadopunjeni s dodatnim elementima.  Trenutno smo u potrazi za velikom jelkom, a sve je teže naći kompletno pravilno stablo, a da mu je moguć pristup s labudicom, ali nadamo se da neće zaostajati za dosadašnjima po visini i raskošnom izgledu kako priliči tim danima u godini, kazao je prije 20-ak dana Neven Stojaković iz agencije Plan B, koja se već godinama trudi u okviru predviđenih sredstava kroz svoje instalacije dočarati duh Božića.

Tako je danas, dva dana nakon Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana, blagdanski izgled počeo dobivati i centralni gradski trg. Nova, visoka i jednako raskošna kao i proteklih godina jelka postavljena je na svom tradicionalnom mjestu s kojeg će, za par dana kada bude prigodno ukrašena,  zajedno s ostalim postavljenim nadopunjenim ukrasima, svim našim sugrađanima i njihovim gostima dočarati blagdansku toplinu i radost koje ovo doba godine pobuđuje u svima nama.

Grad Zadar božićno ukrašavanje stoji 300.000 kuna kao i svake godine, a provodi ga ovlašteni koncesionar tvrtka Marex Elektrostroj u suradnji s agencijom Plan B.

– S montažom se započelo sredinom studenoga, a kao svake godine odmah nakon Dana Grada kreće se s ukrašavanjem i Poluotoka, pa tako i Narodnog trga, kako bi početkom prosinca Grad mogao svijetliti, odnosno njegove ulice poprimiti prigodno blagdansko ozračje kao svake godine, kazao je Stojaković.

Kako doznajemo iz Gradske uprave, sve dekoracije moraju biti postavljene i spojene na električnu mrežu do 6. prosinca. S električne mreže isključuju se 6. siječnja i sukcesivno demontiraju osim jelke na Narodnom trgu koja se isključuje i demontira 16. siječnja 2015. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...