Bivši Hajdukovac Zoran Vujović tvrdi: “Modrić je najbolji, pa on je dirigent igre Real Madrida!”

Znate onu o trenerskom životu, torba je uvijek spremna u hodniku. Tako se dogodilo i sa Zoranom Vujovićem, nekadašnjim igračem Hajduka, defenzivcem iz nadaleko poznatog tandema – braće Vujović. Zlatko je, kao napadač, bio eksponiraniji, nekako poznatiji, ali Zoran nije puno zaostajao. Kada smo se dogovarali za sudjelovanje u žiriju Večernjeg lista, Zoran je bio u Splitu. Nezaposleni trener, pratio je Hajdukove utakmice i čekao svoje mjesto u “maloj bari s puno krokodila”, kako treneri vole parafrazirati kada ne mogu pronaći angažman. Međutim, u međuvremenu se Vujoviću posrećilo, dobio je poziv da se priključi stožeru Luke Bonačića u Kataru, u misiji spašavanja Al Shahanije u katarskoj Stars League. Danima smo pokušavali doći do njega, poruke, mobiteli, telefoni…

– Evo me, vidite kako je to ispalo. Prije par dana bio sam u Splitu, a sada sam u Kataru – javio se Zoran uoči odlaska njegove momčadi u karantenu.

Bonačić je klub preuzeo prije manje od mjesec dana, pa je, nakon snimanja situacije, dozvao i Vujovića. Zanimljiva liga u kojoj su treneri, između ostalih, i Michael Laudrup, pa Laszlo Boloni kojeg je još davno Joško Svaguša želio dovesti u Hajduk, nekadašnji izbornik Brazila Sebastiao Lazaroni…

Dakle, iz Katara je glas za najboljeg igrača Hrvatske dobio Luka Modrić.

– Volim takve igrače poput Modrića, Rakitića ili Kovačića. Vezni koji puno rade i puno znaju, to su moderni nogometaši. A Modrić je broj jedan, nema nikakve dvojbe. U Realu je bio dirigent iz sjene – kaže Vujović.

To što preferira veznjake nije mu smetalo da u svom izboru visoko postavi napadače,Mandžukić je treći, a među deset najboljih Zorana Vujovića svoje mjesto našli su još i Olić i Kramarić.

– Mandžukićev je učinak izniman, kako u Bayernu, tako sada i u Atleticu. Olić stalno pokazuje da nije za staro željezo, on je primjer pravog sportaša, a Kramarićev učinak u Rijeci je izuzetan – kazao je Vujović.

U Tinu Jedvaju, polivalentnom obrambenom igraču Bayera, vidi veliku budućnost.

– Sviđa mi se njegova smirenost i raznovrsnost. A Halilović je igrač za velike stvari. Visoko sam postavio Ćorića, kad god dobije prigodu za igranje, pokaže svoj talent. Nedavno sam bio u Bordeauxu (u taj su klub braća Vujović otišla iz Hajduka i osvojila dvostruku krunu, nap. a.), vrlo su pohvalno govorili o Ćoriću – rekao je Vujović.

Vujovićev izbor

Zoran Vujović rođen je 26. 8. 1958. u Sarajevu. S devet godina obitelj Vujović doselila se u Split, a blizance je odmah zamijetio legendarni trener Ante Biće Mladinić i pozvao ih u Hajduk. Zoran je 15 minuta mlađi od Zlatka, ali prije njega je debitirao za prvu momčad Hajduka. Za Hajduk je u deset godina seniorskog nogometa odigrao 232 utakmice, postigao 38 golova, a u karijeri je još nosio dres Bordeauxa, Cannesa, Crvene zvezde, Stade Vallaurisa i Nice. U trenerskoj karijeri bio je pomoćnik Tomislavu Iviću u Marseilleu.

1. Luka Modrić (Real) 10

2. Ivan Rakitić (Barcelona) 9

3. Mario Mandžukić (Atlético) 8

4. Mateo Kovačić (Inter) 7

5. Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 6

6. Ivica Olić (Wolfsburg) 5

7. Andrej Kramarić (Rijeka) 4

8. Danijel Subašić (Monaco) 3

9. Marcelo Brozović (Dinamo) 2

10. Domagoj Antolić (Dinamo) 1

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...