Čermak: “Moje gorivo da je loše? Podnijet ću prijavu i protiv Vrdoljaka i protiv inspektora”

Ministarstvo gospodarstva na internetskim je stranicama otkrilo na kojim je benzinskim postajama tijekom inspekcije pronađeno gorivo loše kvalitete. To su tri Croduxove crpke i jedna postaja tvrtke Naftne crpke ulice d.o.o. u Županji.

Ministarstvo će na četiri postaje ponovno poslati inspekciju, a čekaju ih i optužni prijedlozi kojima se traže kazne od 300.000 do 700.000 kuna. Ministarstvo ne može zatvoriti postaje jer za to nema ovlasti.

– Radi se o zabludi ili zloj namjeri. Naše je gorivo najviše europske kvalitete, s odgovarajućom filtrabilnošću na -17 do -18 °C. Mi uvažamo najkvalitetnija goriva. Podnijet ćemo kaznene prijave i protiv ministra Vrdoljaka i protiv onih koji su ispitivanje provodili, reakcija je to vlasnika Crodux grupe Ivana Čermaka.

Podsjetimo, Inspekcija Ministarstva gospodarstva u akciji kontrole goriva na 24 benzinske crpke, u 10 posto od ukupno 50 uzetih uzoraka benzina i dizela utvrdila je da je gorivo loše kvalitete.

Crpke na kojima gorivo ne odgovara kvaliteti nisu zatvorene pa vozači i dalje na njima pune svoje spremnike, javlja HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...