Četvrtak, 18.12. u šest uri: Ajmo do Grada! Onako, bez veze…

Sjetimo se nekadašnjih điravanja, susreta, druženja i razgovora, koji su se godinama odvijala u gradu, zadarskom centru, Poluotoku, tamo na Kalelargi, Trgu, na Forumu, Rivi, kod Četiri kantuna, Varoši… Takve se ideje dosjetila mala skupina Zadrana u najboljim godinama, koji dobro pamte neke već zaboravljene gradske društvene navike od prije 10, 20, 30 i više godina.

Žele ostati anonimni jer im ne treba samopromocija u provedbi jednostavne zamisli – pozivaju sve Zadrane i sve one koji se tako osjećaju da u četvrtak , 18. prosinca u 18 sati samo da dođu u grad onako kako su to činili prije, bez nekog posebnog razloga ni posla, samo zbog šetnje, susreta s prijateljima i poznanicima koje viđaju često ili rijetko, sasvim svejedno, samo da ne bi proveli još jednu večer na kauču uz TV ili internet, ili nekog drugog razloga.

Nitko ne kani napraviti zabavu za sebe, niti je namjera vratiti Zadar kakav je nekad bio, to je nemoguće, nego je cilj svojoj i mlađim generacijama prenijeti praktičnu poruku o tome koliko je važno da se vidimo i viđamo. Što više to bolje. I to baš u gradu.

Ova priča nema nikakvu komercijalnu dimenziju, nema fešte, glazbe, štandova, nema organizatora ni loših kritika naknadno, ne treba ponijeti ni novce jer ovo nije poziv na potrošnju. Bitno je samo da se vidimo.To je način na koji ćemo se sjetiti drugačijeg Zadra, boljeg ili goreg, svejedno. Negdje smo po putu izgubili nekad sveprisutni zadarski duh i humor, identitet koji je u novom vremenu postao gotovo zaboravljen.

Zato, kažu začetnici ideje, svi koji znate o čemu govorimo i koji ste u Zadru dođite u četvrtak u šest do grada. Zašto? Onako, bez-veze. Dođite svi, bez obzira na godine!

Nađemo se u gradu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...