Gotovina: “Nijednom predsjedničkom kandidatu neću dati svoju javnu potporu. Zašto bih davao?!”

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović pojavila se između gotovo svih današnjih događanja u Zadru i na proslavi 23. obljetnice 72.bojne Vojne policije HV-a.

Proslavi je između ostalih uzvanika prisustvovao i general Ante Gotovina koji se pozdravio s HDZ-ovom kandidatkinjom, ali I odlučno odbio mogućnost kako je ta gesta pristojnog ponašanja bila znak podrške upravo HDZ-ovoj kandidatkinji za predsjednicu RH.

– Približavaju se predsjednički izbori i normalno je da za njih imamo kandidate. To je demokracija. Demokracija je upravo višestranačje, a ne jednoumlje. Na ovim izborima imamo više kandidata te je moguće da ćemo nakon njih dobiti i predsjednicu, ja to ne znam, to će građani Hrvatske odlučiti i to svatko za sebe. No, jedino što je za sve nas potrebno, biti ozbiljni u demokraciji koja je odgovornost i disciplina. Moramo odlučiti i donijeti pravu odluku, kako sam rekao, svatko za sebe. Nijednom predsjedničkom kandidatu neću dati svoju javnu potporu. Zašto bih davao? Ja nisam u politici i ne bavim se njome. Građani su tu da izaberu sami, poručio je Gotovina.

4_kolinda_arsenal_gotovina_4

Nakon izjašnjavanja oko slučaja “Grabar Kitarović” prokomentirao je i još uvijek aktualnu situaciju s hrvatskim braniteljima koji još uvijek prosvjeduju u Savskoj u Zagrebu.

– To su naši branitelji i oni imaju pravo reći što žele. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti i pobjedom smo ostvarili neovisnost i slobodu, zaključio je general Gotovina.

Grabar-Kitarović je na proslavu stigla sa svojim stranačkim kolegama iz Zadra gdje nastavlja kampanju. Sudjelovala je na izvanrednoj skupštini HSP-a Ante Starčević na kojoj je nakon odlaska Ruže Tomašić, za novog predsjednika stranke izabran Ivan Tepeš. Umjesto Tepeša, Starčevićancima i svojim koalicijskim partnerima je upravo Grabar Kitarović održala tzv. 15 – minutni motivacijski govor, nakon čega je u pratnji predstavnika Grada, Županije, pod jakim mjerama sigurnosti doslovno otrčala preko Kalelarge kako bi stigla i na Svečanu akademiju 23. obljetnice osnutka 72. bojne Vojne policije HV-a. Nije zgorega spomenuti kako su zbog dolaska HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje i kašnjenja od oko pola sata, upravo toliko kasnila i sva navedena događanja koja nisu započinjala  dog god Grabar Kitarović nije zasjela u rezervirani stolac.

S početkom u 17 sati  u ŠC “Višnjik” Grabar Kitarović održava i stranački skup, vezan uz svoju predsjedničku kampanju gdje će se nakon prigodnog govora i družiti s građanima Zadarske županije, svojim političkim istomišljenicima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...