HRT “ukrao” djelatnicu Nove TV, plaćat će je 32.000 kuna mjesečno

Premda od svog dolaska na HRT ravnatelj programa HRT-a Saša Runjić ne krije kako mu je jedan od prioriteta poboljšati promociju programa, potez koji je povukao angažiravši ovih dana Jelenu Saraju na poslovima promocije, na izradi vizuala, spotova i foršpana, već je povod novoj velikoj kontroverzi.

Jelena Saraja je, naime, angažirana kao vanjska suradnica. Bio je to jedini način da dobije angažman bez javnog natječaja, tim više što navodno nema formalnu naobrazbu, a potpisani autorski ugovor mjesečno će joj donijeti, kako tvrde neslužbeni izvori Novog lista, 32.000 kuna.

Isti izvori su uvjerenja da se tu radi o prikrivenom radnom odnosu, jer makar će formalno Odjel TV promocije i dalje imati na papiru drugog rukovoditelja, navodno će svim operacijama rukovoditi nova djelatnica.

Radi dobar posao

Jelena Saraja radila je isti posao na RTL telviziji, onda i na Nova TV i to, kako mahom kazuju bivši suradnici, dobro. No, s druge pak strane, kruži priča da je po dolasku na HRT tražila i dobila sve ono što peteročlani Odjele TV produkcije nikada nije dobio makar je stalno tražio, od nelinearanih montaža do više ljudstva.

“Kolegica je angažirana na autorski ugovor u svojstvu autora i suradnika na izradi promotivnih tv spotova kao dokazani televizijski profesionalac u tom području. HRT naime ima namjeru značajno unaprijediti i poboljšati prezentaciju svojeg programa, stoga je kolegica angažirana s tim ciljem, kako bi svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom tome doprinijela. Što se tiče upita o iznosu njezinog honorara, HRT ne komentira iznose”, poručuju službeno s HRT-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...