Kalmeta istaknuo kako u sklopu ušteda u proračunu nema namjeru raskidati ugovor s Anom Lovrin!

Gradska vijećnica SDP-a, Irena Dragić postavila je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelniku Kalmeti pitanje vezano uz ugovor Grada Zadra s HDZ-ovom Anom Lovrin za koju je, kako je naglasila, Državna revizija utvrdila da u Gradskoj upravi zapravo ne radi ništa, a dobiva za taj “posao” 5.000 kuna.

– Za razliku od drugih vijećnika ja sam se ipak potrudila i uspjela proučiti sve materijale za današnju sjednicu iako to nije bio nimalo lagan posao. Primijetila sam da uz  sve navedene uštede, uvođenje prireza i poreza na kuće na odmor, itd., u  svrhu uštede nigdje nije navedeno kako se s Anom Lovrin raskida sporni ugovor za  njene usluge koji gradski proračun stoji  svaki mjesec 5.000 kuna. Naime, Državna revizija je  utvrdila kako ta žena ništa u Gradskoj upravi nije napravila. Ako vi tvrdite da se njezin rad ne može kvantitativno mjeriti, onda ste svjesni da je taj rad zapravo beskoristan, a stoji itekako porezne obveznike. Kada mislite raskinuti taj ugovor, pitala je Dragić Kalmetu.

Kalmeta je odrješito odgovorio kako je rad Ane Lovrin za njega neprocjenjiv te da ga u niti kojem slučaju ne namjerava raskidati.

– Naravno da neću raskinuti ugovor s Anom Lovrin.  Mi smo imali, odnosno imamo dvije žene iz  Zadra koje su bile na važnim funkcijama u ministarstvima RH te je njihovo znanje i iskustvo veliko i neprocjenjivo. Ana Lovrin dobiva i premalu naknadu za ono što ona za nas radi. Ja  znam što ona i kako radi.  Ona pomaže meni radu Gradske uprave, a ako nekoga zanima što je to neka dođe kod mene u ured pa ću mu ja objasniti,  istaknuo je Kalmeta.

Naravno, Dragić je ponovno replicirala na ovu odluku  i tražila objašnjenje, s obzirom da gradonačelnika, kako je rekla, ne zamara nalaz Državne revizije.

– Mi na žalost ne znamo u čemu  ona pomaže Gradu. Možda pomaže vama, ali onda to nije od koristi za nas niti za naše sugrađane. Možda vam pomaže u nekom vašem kaznenom postupku. Naime, ja, a niti itko  drugi ne vidi nikakve ugovore s njom te zapravo nam  još uvijek nije jasno u čemu ona to pomaže gradu, još jednom je pitala Dragić još jednom upozoravajući na nered koji je nastao u radu Gradske uprave.

Kalmeta, vidno revoltiran, još jednom ju je pozvao kod sebe da se sama uvjeri o čemu se radi u slučaju Ane Lovrin, no čini se da je htio i uvrijediti SDP-ovu vijećnicu i to na privatnoj razini.

– U gradu nije nikakav nered. Ja bih mogao puno toga reći o vašem radu, ali blagdani su i dama ste, pa neću, naglasio je Kalmeta.

Iako je  Dragić insistirala da joj kaže što je s tim mislio,  Kalmeta je odustao od rasprave i objašnjavanja svojih riječi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...