“Nikakva suradnja sa SDP-om nije moguća. Nema koalicije nakon izbora!”

Nikakva suradnja sa SDP-om nije moguća, stoji u priopćenju koje je poslao glasnogovornik stranke ORaH Dean Šarčević.

– Stranka ORaH već je više puta jasno i nedvosmisleno informirala medije i javnost da ORaH na sve izbore izlazi samostalno te ovim putem ponovno ističemo da ORaH neće ulaziti u postizbornu suradnju sa SDP-om jer Vlada ne provodi Plan 21, stoji u priopćenju te se dodaje kako ORaH ne može surađivati sa strankama Kukuriku koalicije “jer nisu vjerodostojne i politički odgovorne u provedbi predizbornih obećanja i vlastitog programa te sigurno neće sudjelovati u političkom projektu koji bi omogućio produžetak sadašnje neuspješne politike koja nije u interesu građana i građanki Hrvatske”.

Nemaju namjeru spašavati SDP

Iz stranke Mirele Holy naglašavaju da nemaju namjeru spašavati SDP i ističu da nikakva suradnja sa SDP-om nije moguća. U priopćenju su se obrušili i na Žarka Puhovskog, političkog analitičara, koji iznosi procjene da će se ORaH nakon parlamentarnih izbora prikloniti SDP-u.

– Smatramo da ovakve i slične insinuacije, plasirane s ljevice i desnice,  imaju za cilj uništavanje vjerodostojnosti naše stranke jer očito ORaH percipiraju kao prijetnju ostvarenju svojih partikularnih interesa. Njima se ORaH nastoji prikazati kao tajni i unaprijed dogovoreni projekt te svojevrsna ‘sestrinska’ stranka SDP-a, piše u priopćenju glasnogovornik ORaH-a Dean Šarčević.

Vlada protuzakonito srezala naknadu

Optužili su i da je Vlada, koju vodi SDP, protuzakonito drastično srezala naknadu zaEU kampanju s milijun kuna na 43 tisuća kuna, “točno polovicu iznosa kojeg je ORaH u tom trenutku prijavio kao troškove kampanje”. Naglasili su da je Vlada to napravila nakon što su izbori već provedeni i kada je bilo poznato da je ORaH osvojio mandat.

– Da se radi o odluci kojoj je jedina svrha bilo drastično otežavanje političkog djelovanja ORaH-u, koji se za razliku od SDP-a i HDZ-a, ne financira izdašno iz Proračuna, najbolje govori nedavna odluka Vlade o drastičnom povećanju naknada za predsjedničke te nadolazeće parlamentarne izbore. Odjednom Vlada predvođena SDP-om više ne smatra potrebnim štedjeti a to u najboljoj mjeri, financijski i činjenično, dokazuje koliko je ORaH ‘nečiji’ projekt, zaključuju iz ORaH-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...