Od budala sam propustio Kalmetinu kandidaturu za predsjednika države?

Ne prođe, eto, na svu sreću nekih piskarala, pa ni tjedan dana, da se ne osramote. Ali, onako pošteno. Nešto poput teladi i šarenih vrata. Pa se hvale svojim izvorima, svojim informatorima, svojim dojavljivačima i sličnim, recimo to, nekadašnjim pripadnicima ovog ili onog podzemlja. A svi su se nekako šepurili od trena kada je PNUSKOK zgrabio Ribara. I od tada pucaju po Kalmeti.

Doduše, neki od njih to nisu ni prestali činiti, no on ih je, kako mi se čini, prestao doživljavati. I tu je nastao zajeb. Ne za njega, nego za ovu drugu stranu.

Došao Sapunar, prozborio nekoliko riječi – Kalmeti ni dlaka s glave. Došao Stanić, prozborio još nekoliko riječi – Kalmeti osmjeh na licu. Došao Pupić Bakrač, i drobi ga i drobi – a Kalmeta se, dakako, opet smješka. I tako u nedogled. Pa naravno da su svi prezimenom spomenuti iziritirani njegovom inercijom na spomen njihovih imena kad, moram biti iskren, već su dosadili i Bogu i narodu.

Nemam ništa protiv zakona, vladavine prava i tamničenja (ne uzničenja) onih koji su se nagrabili, koji su svoje džepove napunili našim i javnim novcem. Dakako da se zalažem da takvi odleže nekoliko životnih vjekova, no hajdemo malo povući kočnicu. Još jednom.

Ako je Sinovčić bio dovoljna budala da je naočigled svih krao novac iz svoje firme, ili pak gradski iz kluba, ili ne znam čiji odakle već, ne smatrate li da bi i famozni Kalmeta, barem jednom zeznuo situaciju i bio uhvaćen. Ili stvarno mislite da je veliki arbanaški boss toliko mudar da je pametno prekrio sve tragove? Netko se tu dobro preračunao.

Ili kolege novinari imaju toliko tajnih dokumenata koji bi svaki redom mogao svrgnuti Kalmetu s gradonačelničkog mjesta, ili su pak isti toliko u strahu od spomenutog da samo bockaju, a zapravo nemaju i ne znaju ništa.

E sad, problem nastaje kad se ja, na stranu funkcija, stavim u ulogu običnog čitatelja i slučajno ili namjerno završim na kojekakvim blogovima i portalima. Kalmeta ovo, Kalmeta ono… pa ljudi moji, do kada?

Zar ne mislite da bi netko reagirao više na vaše dopise, prijepiske i objave da u svemu tome ima nešto? Ako se varam, pa dajte lijepo na zagrebačku adresu USKOK-a dostavite što imate pa da idemo dalje. Pa padale su i puno veće ribe od njega, zaboravljate?

Nego, jedna mi stvar, zapravo, nikako nije jasna u svoj toj kolektivnoj euforiji oko Kalmete, dakako. Kud su se baš sada uzvrpoljili svi gore spomenuti, pa i još cijeli niz drugih, baš pred izbore. I to one predsjedničke s kojima Kalmeta neba baš nikakve veze. U čemu je tu sad problem?

Kalmeta se, dakle, nije kandidirao umjesto Kolinde. Nije čak imenovan ni bilo kakvim bitnim čimbenikom u kampanji poput dožupana Longina. Prema tome, sve se svodi na to da određene garniture i dalje nisu utvrdile činjenicu kako je ovaj, trenutno, samo i jedino gradonačelnik Zadra. Ok, shvaćam Vrančićevu nervozu time što je njegov zamjenik a toliko se trudio svrgnuti ga s trona, no opet, ovi drugi…

Hajdemo sad malo ozbiljnosti. Do kada će se svi u ovom gradu baviti kriminalom Kalmete koji se još nije ni počeo procesuirati, što, dakle, nalaže da ga i nema. Ili ako do toga dođe, prejudiciranje krivnje opet nije korektno dok mu se ista ne dokaže.

Osjećate li se sada barem malo gluplji nego ranije? Ja samo znam da mi nakon ovoga, na razočarenje mnogih, bankovni račun neće biti podebljan. Pa čak ni ispod stola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...