Sud odlučio: Sinovčić može iz zatvora ako uplati 20 milijuna kuna jamčevine!

Istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić odlučila je danas kako kontorverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić iz istražnog zatvora može na slobodu ako položi jamčevinu od 20 milijuna kuna, što je dvostruko veći iznos od onoga kojeg su prelagali on i njegovi odvjetnici.

Riječ je o ponovljenom ročištu za određivanje istražnog zatvora, a nakon što je izvanraspravno vijeće suda ukinulo odluku sutkinje prema kojoj bi Sinovčić trebao ostati iza režetaka bez mogućnosti jamčevine.

Sutkinja je također odredila da uz jamčevinu od milijun kuna iz zatvora mogu Novica Erlić i Dalibor Zebić, dok je za ostalih petero okrivljenika, među kojima je i šefica zadarske Porezne uprave Stoja Mučaji, sutkinja odredila jamstvo od po 300.000 kn svakome, koliko je i ponudila sama Stoja Mučaji.

Ova odluka nije pravomoćna te osumnjičenici ostaju u istražnom zatvoru sve dok ovu odluku ne potvrdi drugostupanjsko vijeće.

Podsjetimo, u prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika Renu Sinovčića i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija koje su pobrojane u priopćenju objavljenom na Uskokovoj internetskoj stranici navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministartsvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...