Zadarski duh se makar na kratko vratio na Kalelargu: Vidjeti i biti viđen, družiti se, važno kao nekada

Usprkos skepticizmu određene grupe naših sugrađana, zadarska Kalelarga je večeras ipak bila premala, odnosno preuska za sve one koji su otišli do grada, onako bezveze, malo điravati i družiti se s prijateljima i poznanicima. Onako kako se to nekada činilo i kada se to činilo kao dio svakodnevnog rituala, onako, spontano.

Parkirno mjesto na Poluotoku večeras je bilo teško pronaći, a pozitivna atmosfera se konačno osjetila na svakom koraku, prvenstveno na Kalelargi, ali i na ostalim gradskim punktovima, kao što su Narodni trg, Forum, Četiri kantuna, riva, itd.

Ova inicijativa koje se dosjetila mala skupina Zadrana u najboljim godinama, koji dobro pamte neke već zaboravljene gradske društvene navike od prije deset, 20, 30, pa i više godina, ukazuje na ono što Zadranima fali, druženje, zapravo grad kakav je nekada bio, no teško da će nakon jedne večeri drastično promijeniti nove navike naših sugrađana. Ipak, svaka pozitivna inicijativa je dobro došla i korak je naprijed u vraćanju onog zadarskog dobro poznatog duha koji se vremenom izgubio negdje po gradskim kaletama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...