1. županijska pikado liga: Barba razmontirao GM

Iza nas je 15. kolo 1. Županijske lige u kojem su papirnati favoriti došli do novih bodova. Ispred svih vodeći dvojac, Novi Bokanjac i Pristan, koji nisu dali previše šanse protivnicima, ali svakako treba izdvojiti i visoku pobjedu Barbe nad GM-om.

 

Zara – CD  9:8

(Rogalo 4-0, Matek 1-3, Lacić 2-2, Ćoza 1-3 : Čanković 2-2, Šarić 3-1, Marušić 2-2, Ražov 1-3)

Kad je Zara kompletna onda nitko nije siguran da će protiv njih odnijeti bodove. Rogalo je taj koji ih vuče, a još da ima malo veću potporu i pomoć od suigrača, bili bi bolji na tablici od trenutnog 10. mjesta. Izjednačen meč od početka, igralo se bod za bod, gdje je na kraju Ćoza imao meč loptu protiv Marušića koju nije iskoristio i meč je otišao u „9.“ partiju i igru parova u kojoj su spretniji i sretniji bili domaćini i tako upisali nova 2 boda.

 

Jazine ll – Down town  10:6

(Krizman 2-2, Jerak 1-3, Zubčić 3-1, Sturnela 4-0 : Babić 3-1, Marušić 0-4, R. Smoljan2-2, J. Smoljan 1-3)

Domaćini su krenuli jako i nakon prvog kruga poveli sa 3:1, ali se gosti bude i na polovici igre je 4:4. Sturnela i Zubčić nisu dali da utakmica uđe u neizvjesnu završnicu i lagano privode utakmicu kraju za nove bodove. Sve je moglo biti i puno drugačije da je malo raspoloženiji bio udarni igrač ekipe iz centra grada, ali ovaj put je R. Smoljan ostao bez municije.

 

N. Bokanjac – Liberty  13:3

(Markić 4-0, Šime Z. Buterin 4-0, Smolić 0-1, I. Buterin 4-0, Barić 1-2 : Kamber 1-3, T. Bašić 0-4, Ražnjević 1-2, M. Bašić 0-3, Pavlović 1-0, Ražov 0-1)

Rutinska pobjeda Bokanjana koji nisu dozvolili gostima više od tri pobjede. Kod domaćih bolji od svih, kao i uvijek, Glišo, Šime i Ivan koji su bez poraza i kapetan Barić „Sensei“ jednu. Kod gostiju Kamber, Raža i Pavlović po jednu pobjedu.

 

Pristan – Vidikovac  12:4

(Krnić 4-0, Vranjeka 4-0, Mijaljević 1-2, Mikas 1-2, Batur 1-0, Zelanto 1-0 : Čubrić 2-2, Š. Skroće 0-2, R. Skroće 0-4, Baždarić 1-3, L. Matak 1-1)

Još jedna utakmica ovog kola bez prevelike drame. Filipjanci od početka ne dopuštaju iznenađenje i lome otpor ekipe sa Vidikovca. Krnić i Vranjeka vuku Pristan kao i uvijek i upisuju sve pobjede, nešto lošiji je bio u zadnje vrijeme odličan Mikas, ali su igrači s klupe dali svoj obol pobjedi. Batur i Zelanto su upisali po pobjedu. Kod gostiju bolji od ostalih je bio Čubrić s dvije pobjede, dok su po jednu upisali Baždarić, koji se već sada pokazuje kao dobro pojačanje a još kad se i malo „školuje“ bit će još i bolji, i L. Matak s jednom pobjedom, koji je pokazao i dokazao da treba dobivati više prilike za igru.

 

Barba – GM  13:3

(Pavić 3-0, B. Meštrović 4-0, Stipčević 2-2, Lončar 3-1, Dević 1-0 : Tršić 0-4, Miše 1-3, Grubić 1-3, Režan 1-3)

Kad ne igra Grubić, ne igra niti GM. To je ukratko i opis tijeka meča. Kad Ivan nije na nivou i ima loš dan, ekipa GM-a ne može do bodova. S druge strane, dečki iz ekipe Barbe su napokon odigrali utakmicu kakva i doliči aktualnim viceprvacima županije. Napokon je zaigrao i Pavić koji je dokazao da ima mjesta u prvoj postavi. B. Meštrović se diže iz meča u meč i ostvario je sve 4 pobjede, Livio se muči na izlazima, a Lončar rutinski odrađuje posao. Treba napomenuti još jedan debi ove sezone. Ante Dević je odigrao prvu partiju i pobijedio Mišu. Kod gostiju Grubić, Miše i Režan su ostvarili po pobjedu, premalo.

 

3M – Monti  12 : 4

(Salopek 3-1, I. Matak 1-3, Šime G. Buterin 3-0, Iveljić 4-0, Frleta 1-0 : Matos 2-2, Trogrlić 1-3, Cvitanović 1-3, Marić 0-4)

Gosti oslabljeni, bez Golema i Katuše, jednostavno nisu mogli parirati domaćinima s Plovanije. Iako su poveli sa 0:2, domaći okreću meč sa sedam pobjeda u nizu i rješavaju pitanje pobjednika. Kod domaćih Iveljić sa sve četiri pobjede je vodio ekipu. Buterin i Salopek su upisali po tri, a najveći misterij ove sezone i najveći dužnik je definitivno Ivan Matak koji nikako da se sastane i dogovori sa svojom rukom i sa svojim strelicama. Jednostavno Ive nije ni sjena onom igraču od prošlih sezona kad je bio jedan od najboljih u županiji, ali pošto je on veliki radnik, ali i svoj najveći kritičar, ne sumnjamo da neće pobijediti „zle duhove“ i opet biti tamo gdje zaslužuje, na vrhu. Kod gostiju najbolji kao i uvijek je bio Matos s dvije pobjede, dok su Trogrlić i Cvitanović upisali po jednu.

Statistički i dalje najbolji pojedinci su: Šime Z. Buterin 55-5, Tomislav Markić Glišo 53-5 i Ante Vranjeka 46-7.

 

U idućem kolu je na rasporedu 29.01. a sastaju se: GM-3M, Vidikovac-Barba, Liberty-Pristan,  Down town-N. Bokanjac, CD-Jazine ll i  Monti-Zara

U skupini A odigrana su dva derbija. 2M je sa raspoloženim trojcem Michaelom Cimprešekom 3-1, Matom Bulićem 3-1 te Marinom Bogovićem 4-0 pobijedio Cerodol rezultatom 10:6. Kod Cerodola jedini raspoloženi igrač bio je Ivan Rogić 3-1. Ovom pobjedom 2M je došao blizu potvrde trećeg mjesta i doigravanja. U drugom derbiju kola koji je možda na papiru bio i prvi derbi kola Famous je nadigrao Auroru sa 12:4. Kod Famousa odlični su bili Luka Grubić i Zvonimir Buljat sa 4-0 te Ivan Klarin 3-0, dok je kod Aurore jedini ako se tako može reći raspoloženi bio Šime Nekić 2-2. Pobjedom je Famous povećao svoj konto bodova na vrhu tablice sa nova tri boda dok je Aurora porazom svela svoje šanse da bi mogla uhvatiti kvalifikacije svela na minimum.

Down Town2 je poražen od Radovina 7:9. U neizvjesnoj utakmici odlučujući deveti bod za Radovin donio je Marinko Beretin pobjedom protiv Vedrana Meštrovića. Korner je nadigrao Zeleni Hrast 11:5. U ne baš neizvjesnoj utakmici domaćine su do pobjede vodili Šime Karamarko i Marin Šarlija sa po 4-0. Gostima ostaje utjeha da iz kola u kolo igraju sve bolje i bolje te da bi se u sljedećoj sezoni mogli boriti za sami vrh C lige. Na vrhu prvo mjesto uvjerljivo drži Famous, drugi je Radovin, a treći 2M dok bi se Korner mogao do samoga kraja boriti za treće mjesto sa 2M-om. Kod pojedinaca najbolji su Marin Bogović, Mladen Žeželj i Šime Nekić.

Skupina B: Ovo kolo slobodno možemo nazvati kolom gostiju jer su gosti slavili u tri od četiri utakmice, a tko zna što bi bilo i u toj četvrtoj da je Nita došla odigrati utakmicu u Nin, ovako pišemo 16-0 za Porat bez borbe. LA je kod kuće doživio težak poraz od glavnog konkurenta za treću poziciju Trate 2-14. Kod Trate odlični su bili Bruno Grbić i Ivica Kurtin sa 4-0, Lučano Gobin 3-0 i Jakov Hazdavac 3-1.

Yolanda je poražena od Magnum 4:12. Igra i rezultati Magnuma imponiraju jer usprkos tomu što su klub na početku sezone napustila dva ponajbolja igrača Nekić i Pavlović te im u startu nitko nije davao velike šanse da bi mogli biti u vrhu. Kapetan Goci (Goran Cindrić) složio je ekipu u kojoj je otkrio Mazića i Juku te sa velikim pikado talentom Lovrom Adjanskim uspješno i gotovo sigurno drži drugo mjesto na tablici, svaka čast. Raštane Donje su poražene od Pristan2 7:9. U općinskom derbiju gosti iz Sv. Filip i Jakova su krenuli malo opuštenije u utakmicu što su domaćini iskoristili te su poveli sa 5-2, nakon toga trojac gostiju Leon Eškinja, Niko Batur i Matej Mikas rade seriju od 6-0 te Pristan prelazi u vodstvo od 5-8. Pobjedonosni deveti bod za Pristan donosi velika nada Filipjanskog pikada 17.godišnji Bartol Brzić pobjedom protiv Šime Matešića. Kod Raštana najbolji su bili već standardno odličan Ante Galešić 3-1 i Danijel Galešić 2-2. A tek peka…Svaka čast domaćinima!

U skupini B vodi Pristan2. Na drugom mjestu je Magnum dok je Trata pobjedom na Boriku preskočila LA i sad je na trećem mjestu. Kod pojedinaca najbolji su Josip Begonja, Bruno Grbić i Marinko Bašić.

Treći Masters Pikado saveza Zadarske županije održat će se u Ninu 31.01.2015. sa početkom u 15 sati. Turnir će se održati u nekad popularnom disko klubu Venus.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...