Američki Huffington Post analizirao članice Europske Unije po čemu su najbolje: Evo u čemu su Hrvati bolji od drugih!

Europska unija ima 28 članica i iako je poznato da vlada kriza te se svaka država nosi sa svojim problemima, svaka od njih ima i neku pozitivnu stranu po kojoj je jedinstvena.

Hrvatska je kao članica Europske unije ušla u jedno zanimljivo istraživanje koje je pokazalo koje pozitivne prednosti ima svaka zemlja bez obzira na svakodnevne probleme.

Jedna od najboljih prednosti svakako se krije u Austriji koja ponosno može reći da ima najmanje problema s nezaposlenošću. Huffington Post piše kako je u prošloj godini nezaposlenost bila 4,9 posto. Susjedna Njemačka pak nema najnižu stopu nezaposlenosti, ali njezini su građani najsretniji s ponudom i raznovrsnošću poslova.

Belgija se pak može pohvaliti kao ekološki najosvješteniji zemlja u Europskoj uniji jer je na prvom mjestu po recikliranju. Estonci će pak dati sve od sebe da uvijek poprave i što bolje iskoriste svoje stvari pa su poznati po tome da stvaraju najmanje smeća. Bugarska prednjači u jednoj vrlo važnoj stavci kada su u pitanju mjesečne režije, a rado bismo da se i mi možemo time pohvaliti jer imaju najpovoljniju struju od svih članica, prenio je Tportal.

Hrvati bi vjerojatno radije bili poznati po niskoj stopi nezaposlenosti ili recikliranju nego kao zemlja u kojoj stanovnici imaju najviše mira. Naime, istraživanje je pokazalo da u Hrvatskoj ima najmanje buke te se samo 10 posto stanovništva pobunilo da nema mira u vlastitim domovima.

Vjerojatno ćete se složiti da je čudno kako nam je Češka uspjela oteti titulu onih koji ispijaju najviše piva. Da, Česi imaju najveću potrošnju piva po glavi stanovnika u svijetu – po godišnjoj stopi od 148,6 litara po stanovniku.

Osim što su neke studije potvrdile kako su u Danskoj stanovnici najzadovoljniji svojim životima, sada su posebni i po tome što najviše od svih članica plešu i pjevaju. Upravo je to možda zaslužno za toliko zadovoljstvo. Tako je 35 posto Danaca plesalo u posljednjih 12 mjeseci, a 38 posto svakodnevno pjevalo. Dok Danci plešu i pjevaju, Finci putuju. U posljednjih 12 mjeseci 88,5 posto Finaca otišlo je na neko putovanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...