Danas mirni prosvjed bivših radnika “SAS Vektora”

Mirni prosvjedni skup bivših radnika “SAS – VEKTOR d.d.” zbog neisplaćenih plaća i otpremnina održat će se u danas u 10:30 sati ispred zgrade SSSH – Doma Sindikata u Zadru, C.F. Bianchija 2.

Na prosvjednom skupu biti će i predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat, Vedran Dragičević.

Otpušteni radnici SAS – VEKTORA d.d. (njih tridesetak), jedine tvrtke u RH specijalizirane za proizvodnju čamaca za sport i razonodu, te manjih brodica, nakon nedavnog prošlogodišnjeg prosvjeda, dobili su „minimalac“, pred Božićne blagdane, ali ostao je kompletan dug neisplaćenih plaća i otpremnina tvrtke prema njima SAS – VEKTOR d.d. u iznosu od milijun kuna.

Bivši radnici prosvjeduju zbog razvlačenja postupka predstečajne nagodbe, koja je nad tvrtkom otvorena 2. lipnja 2014. godine, a koja još traje, te nije izvjesno kada će završiti, tako da agonija bivših radnika i dalje traje.

Upravo o kvalitetnom završetku predstečajne nagodbe nad SAS – VEKTORom d.d., ovisi očuvanje radnih mjesta, kupnja tvrtke od strane potencijalnih investitora, kojih ima te isplata plaća i otpremnina, prolongirao se, mimo svih očekivanja i zakonskih rokova, te se okončanju postupka nagodbe ne nazore kraj.

Stoga bivši radnici traže od Ministarstva financija RH, te nadležnih tijela i institucija koje provode postupak klasične nagodbe da se isti što prije dovrši, da bi se tvrtka mogla prodati kvalitetnom investitoru, čime bi bila očuvana radna mjesta, a radnicima bi bile isplaćene plaće i otpremnine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...