Ava Karabatić Novu godinu dočekala na koncertu Cece! Zna li da je s puškom koračala po palom Vukovaru?

Da dio hrvatske mladeži, svaki izlazak pa čak i onaj novogodišnji proslavi uz rijeku alkohola, okidajući na hitove kojekakvih, u narodu bi se reklo pevaljki, mahom životinjskih imena- i nije neka novina. Od bubamara, do tigrica pa čak i Afrika, turbo folk dame i njihove muške kolege, zabavljaju hrvatsku mladež plastificirane i odjevene u oskudnu odjeću. S pozornica pozivaju na rezanje vena i bacanje na koljena uz votku, i svakojaka druga alkoholna pića. I premda za glazbu kažu da je umjetnost koja nema i ne bi trebala imati granice, ono što se može čuti s tih, i takvih pozornica, ali i vidjeti nakon toga sve je samo ne umjetnost. No, koga za to kriviti? Hrvatsku mladež? Neoporezne roditelje?

Ili ipak, samoprozvane zvijezde i zvjezdice koje bez argumenata i previše rada i truda, golim tijelima i glupastim djelima, osvajaju medijski prostor. Osvajaju, šaljući poruku mladima, da za uspjeh nije potrebno raditi već izbaciti grudi te se nuditi na svakom koraku. Taj sajam taštine kojega svakodnevno imamo prilike gledati i slušati, slika je koja se prelijeva, kako na mlade djevojke, tako i na mladiće koji u istima pronalaze uzore, suprotno svim moralnim i etičkim načelima. U skladu s tom i takvom prilikom, javnost je imala priliku vidjeti i čuti kako je Ava Karabatić dočekala Novu godinu. Manje je poznato što Ava uistinu jest, čime se bavi i zašto je zaslužila toliku pažnju. Ipak, poznato je da je Novu dočekala na Cecinom koncertu. Ne baš previše mudroj Avi, ako je suditi po njezinim javnim nastupima, mora da nitko nije pojasnio o kakvoj se ”pevačkoj” ikoni radi. Čuti Cecu, odnosno njezine pjesme u našoj zemlji nije ništa neobično, u Lijepoj našoj ona je izuzetno popularna. I čini se kako dio javnosti, namjerno ili slučajno s njenom biografijom nije upoznat, piše portal Dnevno.hr.

Ceca je žena jednog od najvećih zločinaca tijekom Domovinskog rata, Arkana, i osoba koja je sa puškom u ruci 18.11.”marširala” porušenim Vukovarom u četničkoj odori sa masom pijanih četnika. Iako je bio zločinac, mafijaš, Ceca je uvijek stajala na njegovoj strani. Na traženje isprike za ratne zločine Arkana u BiH i Hrvatskoj odgovorila je: “Moj pokojni muž nije  zločinac. Arkan je čovjek kojeg sam istinski voljela, divan, nježan, nikakav zao čovjek. On se borio za očuvanje srpstva i Jugoslavije; za srbijanski narod je heroj”. Iako će mnogi reći kako glazba nema veze s ratom i politikom… Imaju pjevači. Posebno Ceca. A što Ceca misli o mladim Hrvatima koji slušaju njezinu glazbu? Jednom prilikom dala vam je do znanja: “Da sam znala da će hrvatska deca ovako da slušaju moje hitove nebi nikad ni počela da pevam”. Ceca i u svojim pjesmama plače za jednim od najvećih zločinaca posvećujući mu divne stihove, a primjer za to jest i njezina pjesma Pile. I zato, treba još jednom razmisliti- treba li hrvatskoj mladeži takav provod, uz te i takve tipove i žene?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...