Hrvatska izborila kvalifikacije za OI ’16.

Hrvatska rukometna reprezentacija dobro je iskoristila dan odmora i oporavila se od poraza protiv Poljske u četvrtfinalu SP-a, što se vidjelo u današnjoj utakmici protiv Njemačke. U borbi za plasman od petog do osmog mjesta pobijedili smo Nijemce sa 28:23.

No, nismo dobro otvorili susret, u prvih deset minuta Njemačka je bila u stalnom vodstvu, imala je i tri razlike i sve je sličilo na utakmicu protiv Poljaka jer smo bili nemaštoviti i spori u napadu.

Ključni trenutak dogodio se u 12. minuti kada je Goluža pozvao minutu odmora i razbudio naše igrače koji su nakon toga napravili seriju 4:0 i došli do vodstva 8:6 koje nisu ispuštali do kraja prvog poluvremena. U spomenutom razdoblju nismo primili gol više od osam minuta!

Na odmor smo otišli s vodstvo 13:11, ali u nastavku smo opet krenuli sporije i Nijemci su izjednačili. Tada je uslijedilo novo buđenje i u pet minuta praktički smo riješili utakmicu jer smo se odvojili na četiri pogodaka razlike, što naši protivnici više nisu mogli stići.

Bila je ovo jedna vrlo dobra, u nekim trenucima i odlična partija hrvatskih rukometaša koji su pokazali da su protiv Poljaka imali loš dan. Raspoložen je bio Manuel Štrlek koji je postigao osam pogodaka. Činjenica da je dobio dijete dobro je djelovala na njega, bio je rastrčan i raspucan, iako nije dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice. Ona je pripala Mirku Aliloviću koji je skupio 12 obrana, od čega puno ‘zicera’.

Ovom pobjedom smo definitivno osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre, a sutra ćemo se boriti za peto mjesto koje ujedno donosi i domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. Protivnik će nam biti pobjednik susreta Danska – Slovenija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...