I dalje problemi oko plaćanja: Za oglašavanje Ryanaira nedostaje još 1,2 milijuna kuna!

Rekordno ostvareni promet putnika, strateška suradnja s Ryanairom, međunarodni letovi i geoprometno povezivanje Zadra sa svijetom, suvremena opremljenost, atraktivni “walk-through” i zadovoljstvo putnika koji naglašavaju kako je to, iako malena, najljepša hrvatska zračna luka bili su povod Povjerenstva turističkih novinara da se Zračnoj luci Zadar dodijeli Međunarodna nagrada Zlatni Interstas. Iako je nagrada dodijeljena još u studenom prošle godine, direktorica Zračne Luke Zadar ovih je dana dobila poziv za prijem u ured Predsjednika Ive Josipovića. Kako Predsjednik, zbog državničkih obveza nije mogao prisustvovati samoj dodjeli nagrada a bio je njen visoki pokrovitelj, sada priređuje primanje za uži tim Vijeća manifestacije i ovogodišnje laureate-dobitnike prestižnih međunarodnih turističkih priznanja i nagrada. Primanje je najavljeno za 29. siječnja.

Takvo priznanje samo je kruna za sav rad i trud svih djelatnika Zračne luke Zadar u protekloj godini. Jer podsjetimo prošle je godine velik problem bio vezan za plaćanje promidžbe Ryanairu, točnije njihovoj agenciji koji po svemu sudeći još nije riješen.

Zračna luka Zadar svake godine u ime i za račun Turističke zajednice Zadarske županije plati unaprijed ugovoreni iznos plus PDV koji se počeo obračunavati prvi put prošle godine i svojim iznosom je veliko opterećenje na cijeli projekt. Još nije zatvorena financijska konstrukcija za 2014. Nedostaje 1,2 milijuna kuna za koje je Zadarska županija uputila zamolbu prema Glavnom uredu HTZ-a pa očekujemo da će to pozitivno riješiti, kazala nam je Irena Čosić, direktorica ZL Zadar.

Ryanair

Ipak suradnja s Ryanairom se nastavlja. Tako u svom rasporedu za 2015. Ryanair je postavio oko 900 rotacija s destinacijama od prošle godine, izuzev Billunda, Osla i Haugesunda koji je za njih imao slabiji faktor popunjenosti. Zato će se tijekom špice sezone pojačati broj rotacija prema Londonu i Dublinu. Više detalja trebalo bi biti poznato nakon sastanka u Dublinu koji će se održati u ožujku.

Od početka suradnje s Ryanairom, najpoznatijim europskim niskotarifnim zračnim prijevoznikom, broj putnika višestruko se povećao. No, peripetije oko zajedničkog oglašavanja uvijek su prisutne. Potpisivanje novog ugovora za 2015. očekuje su u ožujku , a onda sve ispočetka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...