Karamarko: “Ova vlast boji se poštenog HDZ-a! Nakon naše pobjede pokrenut ćemo velike reforme i gospodarski oporavak”

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u Imotskom da se sadašnja vlast boji poštenog HDZ-a koji priprema gospodarski program za oporavak Hrvatske i pokretanje velikih reformi nakon što pobijedi i na parlamentarnim izborima.

‘Ova vlast se boji homogenizacije HDZ-a i poštenog HDZ-a koji živi životom svog naroda’, istaknuo je Karamarko u subotu navečer na proslavi 25- godišnjice osnutka HDZ-a u Imotskoj krajini.

Najavio da će u lipnju ove godine biti završen gospodarski program HDZ-a koji se priprema na bavarskome ekonomskom institutu (CESifo) i na čijem je pripremanju angažirano 20-ak njemačkih stručnjaka.

‘Taj program će oživjeti Hrvatsku’, ocijenio je Karamarko.

Za pobjedu HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima Kolinde Grabar-Kitarović rekao je da ima povijesne dimenzije, jer tom pobjedom ‘počinje reanimacija i oživljavanje nade Hrvatske’.

‘Kada pobijedimo na parlamentarnim izborima to će biti početak velike reforme Hrvatske’, poručio je Karamarko. Zahvalio je na više od 16.000 glasova koliko je u Imotskoj krajini osvojila Kolinda Grabar-Kitarović rekavši da su to bili glasovi ‘za pravu hrvatsku opciju, a ne jugofilsku’.

Naglasio je da je pomirba koju je zagovarao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman bila temelj za pobjedu u Domovinskom ratu.

‘Međutim, neki su pomirbu doživjeli kao prijevaru nas koji smo istinski vjerovali u tu pomirbu. Vjerovali smo da djeca ustaša, partizana i domobrana mogu biti zajedno boreći se za suvremenu hrvatsku državu. Ali u proteklih 25 godina dva puta dolazi na vlast tzv. lijeva socijaldemokracija i počinje vrijeđati i omalovažavati Domovinski rat i branitelje i prvog predsjednika Tuđmana i stalno pričaju kako ovaj rat nije bio velikosrpska četnička agresija na Hrvatsku i BiH, nego posljedica nekih loših politika’, rekao je, uz ostalo, Karamarko.

Naglasio je kako se stvari mijenjaju i sada, kako je rekao, više nemamo predsjednika koji je govorio da Hrvatska ‘mora pocrvenjeti’ i koji je za savjetnike angažirao ljude koji su ‘bili protiv Hrvatske i veličali Miloševića’.

‘Osjećam da smo na crti s koje nema povlačenja’, poručio je predsjednik HDZ-a, čiji je govor u prepunoj kino-dvorani u Imotskom više puta nagrađivan burnim pljeskom.

Podsjetivši kako se govori da Hrvatska nikad nije bila tako podijeljena kao sada, Karamarko je naglasio kako ‘to nije točno’.

‘Mi pozivamo na jedinstvo sve one koji vole Hrvatsku, ali kako ćemo imati kompromis i jedinstvo s onima koji ne žele Hrvatsku, kako ćemo s njima nalaziti zajednički jezik?’, upitao je Karamarko.

Ponovio je da su mediji, kako se izrazio, sotonizirali HDZ te da su izmišljane ankete samo da bi se naštetilo HDZ-u.

‘HDZ je jedina snaga koja može održati hrvatsku državu, ali mi smo na meti onih kojima nije stalo do hrvatske države te su postojali planovi za uništenje HDZ-a, odnosno da ga se podijeli na pet strančica a onda bi tzv. ljevičari vladali desetljećima. Ali, to nećemo dopustiti’, rekao je Karamarko.

Predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog HDZ-a Ante Sanader je istaknuo da u Hrvatskoj ne postoji kraj koji ima tako razvijenu državotvornu svijest kao što je to u Imotskoj krajini.

‘Ljudima u Imotskoj krajini treba doći, pokloniti se i reći im hvala’, poručio je Ante Sanader.

Pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, koju su govornici više puta isticali, nazočni su pozdravljali burnim pljeskom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...