Nazor: “Ukoliko do rješenja zaostalih plaća ne dođe, situacija neće biti dobra za klub, igrače, a ni za rezultate!”

Košarkaši Zadra u odličnom su ritmu u posljednja dva mjeseca, u kojima su zabilježili sedam pobjeda u posljednjih devet nastupa u ABA ligi, izgubivši pritom samo na gostovanjima kod Igokee i Crvene zvezde. Priliku da uđu u pozitivan omjer pobjeda i poraza će imati već u sljedećem kolu protiv Mega Leksa. Riječ je o neugodnom protivniku, koji bi svaku dekoncentraciju ili loše razdoblje igre mogao kazniti. Baš kao što je to napravio u prvoj međusobnoj utakmici ove sezone, kada je u Sremskoj Mitrovici slavio sa 91:84.

Trener Ante Nazor će posebno podvući skakački element.

– Moramo iskontrolirati skok, jer su oni skakačka momčad. Sve svoje nedostatke prepokrivaju temeljem skoka, obrambenog i napadačkog i na osnovu toga stvaraju situacije za lagane poene. Morat ćemo im energetski odgovoriti na pravi način i biti vrlo disciplinirani. Ako te dvije stvari iskontroliramo, mislim da smo na pravom putu da dobijemo utakmicu,  ističe trener Zadra.

Za Zadrane će utakmica s Megom biti treća u tjedan dana, nakon što su većinu prošlog tjedna proveli na putu, prvo u Beogradu pa u Sofiji.

– Nadam se da se to neće odraziti na fizičku spremnost igrača. Moramo se adaptirati na to. Imali smo sasvim dovoljno vremena za oporavak. Mlada smo momčad, kao i oni. To su momci koji se ujutro bude sa nekoliko milijuna novih tjelesnih stanica, kazao je Nazor.

– U prvoj utakmici na njihovom terenu su nas pobijedili, ali tamo smo u nekim razdobljima pokazali kako im se trebamo suprotstaviti. Sada znamo što nam je činiti. Vjerujem da ćemo pred našim navijačima produljiti ta razdoblja, odigrati koncentrirano svih 40 minuta i pobijediti. Iako, svjesni smo da to neće biti nimalo lako i morat ćemo se dobro pomučiti da osvojimo ova dva boda,  kaže Henrik Širko.

Na pitanje koliko će na uspjeh ogleda s Mega Leksom utjecati kašnjenje plaća igračima Nazor je otvoreno odgovorio:

– Priznajem da je situacija problematična. Ipak se nadam kako to neće utjecati negativno na naš rad jer to pogotovo u ovom trenutku ne bi bilo dobro. Naravno,  osjećaju se posljedice toga i to prvenstveno u mentalnoj spremnosti momčadi zbog čega je teško dati sve od sebe na parketu. No, nismo jedini koji imamo te probleme. Uprava i ljudi iz kluba rade sve kako bi se to što prije riješilo jer ukoliko do rješenja ne dođe situacija neće biti dobra kako za klub, igrače, tako i za rezultate, zaključio je Nazor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...