Šibenska policija zaplijenila više od pola kilograma heroina

Šibenska policija zaplijenila je u dvije akcije u siječnju ukupno 676 grama heroina, 14,3 grama hašiša i 16,5 grama marihuane, kazao je u četvrtak na konferenciji za medije načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić.

U obje akcije drogu je pronašao policijski pas Aria, a koliko je uspješan bio policijski ‘ulov’, osobito kada je riječ o zapljeni heroina, naglasio je Kostanić, svjedoči činjenica da je u čitavoj 2014. godini zaplijenjeno svega 22 grama te teške droge.

Prilikom prometne kontrole 24. siječnja na cesti u Vrpolju Aria je u automobilu u kojem su se nalazila dva 28-godišnjaka, nanjušila smotuljak heroina od 106 grama.

Daljnjom istragom jedan od dvojice mladića dragovoljno je predao marihuanu i hašiš težine 11 grama, dok je kod drugog mladića pronađeno 4.500 kuna i 40 eura, a naknadno i digitalna vaga, 15,6 grama heroina i 3,3 grama hašiša.

Nekoliko dana kasnije, 27. siječnja, policijski su djelatnici na autocesti A1 kod čvora Šibenik zaustavili 27-godišnjeg državljanina Slovenije, u čijem je automobilu je pronađeno 555 grama heroina. Drogu je i taj put nanjušila Aria.

Sva trojica mladića nalaze se u istražnom zatvoru, a kako je istaknuo policijski načelnik Ivica Kostanić, prijeti im kazna od jedne do 12 godina zatvora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...