Sinčićev Živi zid postao treća najjača stranka, ORaH četvrti

Hrvatska je u siječnju dobila predsjednicu, a prema raspoloženju birača, i Živi zid kao treću političku opciju. HDZ je i dalje najjača stranka i prvi izbor sa znatnom prednošću u odnosu na SDP.

HDZ uživa potporu 27,6 posto birača, a SDP ima rejting od 21,2 posto, proizlazi iz redovitog istraživanja Crobarometar koje provodi agencija Ipsos puls, a donosi Dnevnik NoveTV. Živi zid u siječnju je postao treći izbor birača – uspjeh Ivana Vilibora Sinčića na predsjedničkim izborima očito im je dao jak vjetar u jedra jer im je trenutačni rejting na respektabilnih 12,5 posto. ORaH je skliznuo na četvrto mjesto i uživa potporu 12,2 posto ispitanika. Lista Milana Bandića uživa potporu 2,4 posto birača, slijedi BUZ sa 1,7 posto, a jednaki rejting ima i HSS. HNS i HDSSB trenutačno podupire 1,3 posto birača, a Hrvatska zora ima rejting od 1,1 posto. Sve ostale stranke imaju rejting manji od jedan posto.

HDZ-ova koalicija osam stranaka uživa potporu od 31 posto birača, a SDP-ova koalicija četiriju stranaka 25,1 posto birača.

Hrvatska, smatraju građani, ide u lošem smjeru već godinama, ali je nakon osam mjeseci prvi put počeo i padati broj onih koji misle tako.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...