Vatreno krštenje u MO Brodarica: Verbalni konflikt HDZ-a, bivšeg SDP-ovca Ranja i Akcije mladih umalo završio fizičkim

Kako neslužbeno doznajemo, večerašnji pokušaj održavanja prve sjednice MO Brodarica u novom sastavu na čelu sa sada već bivšim SDP-ovcem Draganom Ranjem, ekskalirao je do te mjere da je verbalni konflikt umalo završio i fizičkim. Naime, sve se odvijalo pred nekih 50-ak ljudi oko 19 sati ispred prostorija MO Brodarica. Tako je sjednica Vijeća mjesnog odbora Brodarica još jednom dobila svoj ulični nastavak. I ovoga puta su se verbalno sukobili predstavnici Akcije mladih i koalicije HDZ-SDP, nakon čega je sjednica prekinuta, odnosno istu su napustili HDZ-ovci i Ranj, za kojega ne znamo više kojoj stranačkoj opciji pripada.

Verbalni sukob izbio je upravo zbog kupovine vijećnika, odnosno mandata zbog čega su iz Akcije mladih HDZ-ove predstavnike i samog Ranja još jednom nazvali moralnim nakazama, na čemu im ni druga strana nije ostala dužna.

Fizički konflikt je ipak izbjegnut, a bivši SDP-ovac Ranj je čini se pri odlasku nakon vatrenog krštenja čak oštetio automobil.

Podsjetimo, Dragan Ranj je samog sebe predložio za predsjednika Mjesnog odbora, a HDZ ga je podržao čime je Akcija mladih ispala iz igre u slaganju vlasti na Brodarici gdje je u protekle četiri godine imala većinu.

Zadarski SDP navodno je zgrožen činom koji se dogodio na konstituirajućoj sjednici MO Brodarica budući je Gradski odbor SDP-a Zadar donio odluku o postizbornoj suradnji SDP-a s Akcijom mladih u tri vijeća mjesnih odbora.

Tada je reagirala i predsjednica GO SDP-a Sabina Glasovac koja je istaknula kako je za SDP bilo kakva suradnja s HDZ-om apsolutno neprihvatljiva te da samovoljno ponašanje Dragana Ranja smatraju grubim narušavanjem ugleda SDP-a. U svom priopćenju istaknula je kako Dragan Ranj u ovom slučaju nije samo pogodovao HDZ-u, već je na najgori mogući način, predlažući sam sebe za predsjednika iako je dobio najmanji broj glasova, izigrao volju građana. Za takve ljude kao što je Dragan Ranj nema i neće biti mjesta u SDP-u, istaknula je tada Glasovac nakon čega su pokrenuli hitni postupak isključenja Dragana Ranja iz stranke te od njega zatražili da vrati svoj vijećnički mandat stranci, ako ne zbog stranke, a onda zbog birača koji su svoj glas dali SDP-u.

Ranj se, kako je rekao, odlučio za nekima možda skandalozan i nedemokratski čin zbog interesa mjesnog odbora Brodarica te činjenice što je htio da se prekine samovolja Ante Rubeše u njemu, nakon čega mu je logičan potez bio, predložiti sebe kao kandidata za predsjednika.

Prema svemu sudeći, čini se da će u ovakvom sastavu MO  Brodarica teško funkcionirati. Na kraju, sastav i nije onakav kakvog su birali stanovnici Brodarice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...