Otkrivamo gdje za svoje kune ove godine možete dobiti više nego prije

Nekoliko posljednjih godina proveli smo osiromašeni zbog visokih tečajeva eura. No vremena se mijenjaju. Predstavljamo vam popis zemalja u kojima danas možete, za iste novce, dobiti više nego prethodnih godina.

Ako želite uštedjeti na godišnjem odmoru, možete kampirati i živjeti na konzervama ili možete iskoristiti činjenicu da su valute nekih država prilično pale i živjeti kao zvijezda.

Simon Phillips, stručnjak za strane valute, izjavio je da promjene u stanju valuta znače da ćete u nekim državama ove godine za protuvrijednost od primjerice 500 kuna dobiti puno više toga nego što ste za istu protuvrijednost mogli dobiti prošle godine u ovo vrijeme. Tako se Britancima, recimo, ove godine isplati doći u Hrvatsku, jer je kuna pala za 13 posto u odnosu na funtu.

I iako će postojati zemlje koje će nam se uvijek činiti izrazito skupima ili izrazito jeftinima, ove godine mogli biste napokon posjetiti skandinavske zemlje, koje nam se inače čine kao neispunjen san. Evo u koje vam se još zemlje isplati čim prije uputiti.

Rusija

Rubalj je tijekom proteklih 12 mjeseci doživio veliki pad. Iako Rusija možda ratuje na istoku Europe, nema razloga da se vi ne uputite u šoping u neka njezina mirna područja.

Švedska

Ova zemlja ima predivna jezera, mistične šume i predivan Stockholm. Jedini problem je što je izuzetno skupa. No ne brinite, kruna je ostvarila malen, ali za mnoge uzbudljiv pad, pa ostavite knjige Stiega Larsssona i krenite na put.

Norveška

Poznata je po svojem skupom alkoholu gotovo kao i po fjordovima, no i ona je doživjela mali pad svoje valute. A znamo da će to mnoge razveseliti.

Češka

Iako u odnosu na kune gotovo da i nema razlike, ako kojim slučajem doma imate drugih valuta, kao što su funte, isplati vam se obići predivan Prag i uživati u nekim od najfinijih piva na svijetu.

Danska, Poljska, Bugarska i Mađarska

Isto kao i kod Češke, valute ovih zemalja ne odudaraju puno od kuna, no sa stranim valutama u džepu ćete proći puno bolje. Inače su cijene u Danskoj više nego kod nas, u Poljskoj i Mađarskoj podjednake, a u Bugarskoj ipak nešto niže. No u svakom slučaju ih se isplati posjetiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...