Premijera predstave “Ljubav na talijanski način” u HNK Zadar

Premijera predstave “Ljubav na talijanski način” održat će se u petak, 27. veljače, s početkom u 20:00 sati u HNK Zadar.

Redateljica: Žana Bumber
Glumci polaznici srednjoškolskog uzrasta udruge IGRAJMO SE
Majstor tona: Luka Klečina
Majstor svjetla: Branislav Zafranović
Video snimio i uredio: Leo Dovranić
Kostimografija: Marijana Teofilov

Predstava progovara o sukobu tradicionalnih vrijednosti naspram svega što moderan način života nudi. Preispituje postojanje ljubavi i mogućnost njezina ostvarenja u okvirima tog istog načina života iz čega proizlazi naredno pitanje tj. postajemo li bolji ljudi time što usvajamo zapadnjački način života ili bi trebali živjeti kao naši roditelji?
Talijanska obitelj Baccelli otvara praonicu rublja “VEŠ4KEŠ” koja postaje kamen razdora između majke koja želi voditi praonicu koja odiše Mediteranom i starijeg sin Adolfina koji od praonice radi biznis s najimućnijim klijentima.
Čitava situacija eskalira kada se mlađi brat Antonio,kojeg praonica ne zanima,zaljubi u glumicu iz prestižne sapunice. Majku to dovodi do ruba živčanog sloma jer ona želi da joj se sin oženi Talijankom,dok on snimajući filmove (na zapadnjački način) pokušava proniknuti u tajne muško-ženskih odnosa.
Predstava je napravljena prema motivima obiteljskih humoreski “Kod kuće je najgore”, Ephraima Kishona, obiluje brojnim obiteljskim zavrzlamama u kojima se svi možemo prepoznati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...