Svakodnevno bogat program događanja za odličan provod u Splitu!

Najvažniji događaj domaće glazbene scene – dodjela glazbene nagrade Porin ove godine ugostit će Spaladium arena u petak 6. ožujka, a kroz cijeli tjedan ususret Porinu u Splitu će se održati brojna glazbena, filmska i tematska događanja kao uvertira završnom spektaklu koji nas očekuje na dodjeli nagrada.

Tjedan Porina započinje ovu subotu 28.2. u 11 sati kulinarskim performansom na Rivi koji se održava u organizaciji Porina i GAST-a – tradicionalnog splitskog sajma gastronomije. Pozivaju se svi građani i posjetitelji Splita da tijekom prijepodnevne subotnje šetnje Rivom dođu provjeriti što će skuhati Porinovci, ali i učine dobro djelo jer će sav prihod od prodaje pripremljenih delicija biti doniran splitskoj udruzi MOST.

Subotnja večer pak rezervirana je za odličan tulum, nastupom brojnih DJ-a na splitskoj Peškariji koji započinje u 20 sati.

U ponedjeljak na Pjaci će se i simbolično obilježiti dolazak Porina u Split, podizanjem zastave od strane gradonačelnika Baldasara i glazbenika ovjenčanog Porinom – Marijana Bana. Istog dana svim posjetiteljima bit će otvorena i vrata Gradske lože s postavom izložbe covera – naslovnica albuma koje su nagrađivane Porinom za dizajn. Istog dana u Kinoteci Zlatna vrata započinje tjedan odličnih dokumentarnih filmova gdje će se svakog dana s početkom u 18 sati prikazivati filmovi koji za temu imaju glazbu i glazbenu industriju. Selekciju filmova napravio je naš priznati urednik, odnosno filmove odabrao – Đelo Hađiselimović.

U utorak s početkom u 20 sati vino i jazz glazba sljubit će se u enoteci Paradox, a zahvaljujući gostoprimstvu JK Labud Porin će u srijedu u podne i zaploviti pod jedrima što će mladim jedriličarima i poznatim glazbenicima, ako ih prognoza posluži, omogućiti i da zapjevaju u splitskom akvatoriju. U četvrtak prijepodne s početkom u 12 sati, istaknuti organizatori glazbenih festivala i djelatnici u turizmu razgovarat će o utjecaju glazbenih festivala na turizam u kinoteci Zlatna vrata, a u popodnevnim satima glazbenici će posjetiti sajam Gast na Žnjanu da bi još jednom dokazali svoje kulinarsko umijeće uz naravno, humanitarnu notu. Večer, četvrtak uoči Porina, organizatori su rezervirali za jedinu istinsku divu hrvatske glazbe – Josipu Lisac koja će održati koncert u klubu Judino drvo s početkom u 21:30 će, a za sve one koji preferiraju plesne ritmove Songkillersi će prašiti u klubu Kameleon od 22 h. U baru Split Circus tijekom tjedna na programu je Jam Session – u četvrtak Greta, Gatuzo dan poslije.

Dodjela nagrade Porin po prvi puta bit će otvorena i za širu javnost; održava se u Spaladium areni, u petak, 6. ožujka s početkom u 19:45 sati.

Ulaznice po cijeni o 50 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Adriaticketa ili online na www.adriaticket.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...