15. Festival cvijeća Zadarske županije

U  organizaciji Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, održava se tradicionalni Festival cvijeća zadarske županije od 24 do 26. travnja. Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, pokroviteljstvom Turističke zajednice Zadarske Županije, Zadarske županije, Općine Sv. Filip i Jakov, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede te Hrvatske turističke zajednice. Zlatni sponzor manifestacije i ove godine je Ilirija d.d., Biograd.

Što je proljeće bez cvijeća?

Cvijeće je odavno pronašlo svoj put kako da se odmakne iz okvira klasičnih vaza. Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku.

Svoje viđenje i asocijacije u svjetovima i spojevima cvijeća i glazbe vanjskim instalacijama prezentirat će cvjetna aranžerka Nives Stančin Oros.

Udruga za unaprjeđenje cvijeća Viola Odorata pod voditeljskom palicom gđe Davorke Bobanović predstavlja se izložbom lustera i lampi u neobičnom izdanju pod nazivom „Cvitno svitlo“ te postavom stola u vintage stilu na temu vjenčanja.

Wed studio Zadar će se predstaviti s bajkovitim kutkom na temu vjenčanja.

Poljoprivredno-prehrambena i veterinarska škola „Stanka Ožanića“ predstavit će se s vanjskom cvjetnom instalacijom na temu vjenčanja pod nazivom KREVET OD RUŽA.

Spiza od cvića

Jeste li ikad probali kremu od ruža, slatki kruh s nevenom ili tortu od sira i maslačka?

Upotreba jestivog cvijeća nije trend već je prisutna još od antičkih vremena. Neki se cvjetovi često koriste u kulinarstvu za obogaćivanje okusa pripremljenih jela ili kao dekoracija brojnim slasticama.

Okuse priče o cviću kao sastavnom dijelu jela pripremit će gđa. Viktorija Čolić-Serdar, vlasnica „Pasticcerie“ iz Splita i Udruga kuhara Biograd na Moru.

Riva u Sv. Filip I Jakovu pruža Vam novu ponudu –CVJETNI CAFFE BAR koji će u popodnevnim satima nudity slatke cvjetne zalogajčiće.

Modna revija

Ana Milin, vlasnica Wed studia, mlada  je  nagrađivana zadarska dizajnerica koja se ove godine prvi put predstavlja sa kolekcijom vjenčanica .

Aduti ove kolekcije su zasigurno jednostavnost , ženstvenost i svugdje prisutna elegancija.

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna predstavlja se Futurističkim vintage, a modele za kolekciju je izradila učenica Magdalena Stojanov pod mentorstvom prof. Ivane Vitlov. Ove godine Škola u suradnji sa dizajnericom Klarom Ivanović radi na projektu oslikavanja tkanine. Od oslikanog tekstila predstavit će proljetne suknjice sa cvjetnim ogrlicama.

Voditelj modne revije je MARIO PETREKOVIĆ.

12. korzo dječjih vrtića „Neka riva u cviću pliva“

Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi.

Pod voditeljskom palicom Maria Petrekovića,a predvođeni Pakoškim mažoretkinjama ove godine na korzu sudjeluje 200 mališana iz dječjih vrtića Zadarske županije.

Najmlađi posjetitelji Festivala mogu uživati u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama, plesnim nastupima njihovih vršnjaka iz Udruge „Prvi ples“ ili pak jednostavno se provozati cvjetnim vlakićem u društvu maskote festivala Cvite i njenih prijatelja Mikie i Minnie.

Stoga, uživajte u neodoljivim bojama, lepršavim haljinama, suncu, mirisu cvijeća, letu leptira I osmjehu djeteta.

Od 24 – 26 travnja u Sv. Filip i Jakovu  bit će prezentirano cvijeće u svim oblicima, a Vi se trebate samo nasmiješiti i dan će biti druge boje. Vidimo se na jubilarnom 15. Festivalu cvijeća zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...