Novosti na HRT-u; Dnevnik u 19 sati, redizajnirane web stranice

HRT je prvim danima ožujka odlučio razveseliti svoje gledatelje. Danas kreće nova dugo očekivana serija ˝Crno – bijeli svijet˝, kreće redizajnirani Dnevnik, a redizajnirane su i web stranice HRT-a.

Od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu emitirat će se dramska seriju s brojnim humornim elementima, Crno-bijeli svijet, koja prati priču dviju zagrebačkih obitelji s početka 1980-ih.

Nazvana po hitu grupe Prljavo kazalište, HRT-ova serija od 12 epizoda vodi nas u vrijeme famoznog novog vala domaće glazbe.

Slijepe i slabovidne osobe seriju će moći pratiti na Drugom programu Hrvatskog radija. Naime, istovremeno s televizijskim emitiranjem serije, na HRA2 emitirat će se i naracija/audiodeskripcija za slijepe i slabovidne osobe. Riječ je o dodatnim verbalnim opisima scena koji se emitiraju u vrijeme zvučnih pauza (tišina), kao pomoć u razumijevanju i ostvarivanju što potpunijeg dojma emisije za osobe oštećena vida.

Osobe oštećena sluha seriju će moći pratiti uz titlove na txt stranici 888, na način na koji i inače prate HRT-ove sadržaje uz ovu stranicu. Ondje je aktivna prilagođena tekstualna forma koja prati sadržaj programa/emisije kao pomoć u razumijevanju i ostvarivanju što potpunijeg dojma za osobe oštećena sluha.

Također, gledatelji koji HRT-ove programe prate putem zemaljskih odašiljača (ne putem kabelskih i IPTV operatera – Max-TV, B-Net…) na svojim će prijamnicima moći aktivirati tzv. DVB titlove.

DVB titlovi se uključuju/isključuju pritiskom tipke na daljinskom upravljaču TV prijamnika koja nosi oznaku SUBTITLE ili STTL, ali može imati i druge oznake, ovisno o proizvođaču.

Kreće i novi Dnevnik!

Središnji Dnevnik HTV-a, izmijenjene voditeljske i sadržajne koncepcije, kreće u novom terminu u 19 sati, a trajat će sat vremena. Novi termin najpoznatije informativne emisije prate koncepcijske i voditeljske promjene te će Dnevnik umjesto jednog voditelja ubuduće uređivati i voditi muško-ženski voditeljski par.

Kroz najvažnije događaje dana svake večeri od 19 sati vodit će vas Sanja Mikleušević Pavić i Đurica Drobac te Stipe Alfier i Tina Šimurina. Uz njih, u uredničkom timu su Stela Kolar Borovčak, Ankica Posavljak, Eugen Husak i Siniša Kovačić. Novost je i da će sadržajne i vizualne promjene zahvatiti i Dnevnik u podne te Dnevnik 3 koji se ponovno vraća na ekrane HTV-a, a emitirat će se u 22 sata.

Osim Dnevnika, redizajnirane su i HRT web stranice.

– Stranica je preglednija, navigacija je lakša, a ima i novih sadržaja, među kojima se ističe Magazin. Najveći naglasak je na videomaterijalima jer se praćenjem navika posjetitelja stranice pokazalo da je upravo taj materijal najviše gledan, kazali su s HRT-a.

Za mlade tu je nova sezona serije GLEE!

U novim epizodama višestruko nagrađivane serije (tri Zlatna globusa, Peabody Award, dvije nominacije za Grammy, četiri Emmyja etc.) nastavljamo pratiti dogodovštine nadarenih i ambicioznih adolescenata koji su utočište od surove stvarnosti srednjoškolskih hodnika pronašli u školskoj glazbenoj sekciji.

Prošlogodišnji maturanti u potrazi za pjevačkom slavom, Rachel Berry (Lea Michele) i Kurt Hummel (Chris Colfer), okrenuli su novi list upisavši se u prestižnu njujoršku školu scenske umjetnosti NYADA, gdje su stekli nove prijatelje, ali se i suočili sa surovom stvarnosti koledža. Naivni brucoši unajmili su stan u Brooklynu i bacili se u pohod na audicije, ne računajući s novom cimericom kad se Santana(Naya Rivera) odluči na njujoršku avanturu. Glee pratite na HRT 2 od 12 sati .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...