Cestitka_Uskrs

Predavanje o neverbalnoj komunikaciji u Gradskoj knjižnici Zadar

Predavanje/radionica na temu “Važnost neverbalne komunikacije” održat će se u ponedjeljak, 30. ožujka, u 17:00 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru.

Uz govor riječima, komuniciramo  svojim tijelom, licem, načinom oblačenja, tonom glasa, itd. Poznato je da kad primamo poruku 78% se odnosi na neverbalni sadržaj poruke, 13% na glas i dikciju a 9% na sadržaj. Osobe su često nesvjesne svoje neverbalne komunikacije, dok neverbalne poruke drugih lakše uočavaju i prepoznaju ponekad i kao značajnije nego verbalne.

Na osnovu tune neverbalne komunikacije stvaramo mišljenje i onda kada nismo svjesni da smo je interpretirali (npr. nešto nam je čudno kod nekoga ili imamo osjećaj da s njim treba biti na oprezu, ali ne identificiramo o čemu se točno radi, zbog čega imamo takav osjećaj). Ovo sve nam govori o utjecaju i jačini neverbalnih poruka kojih obično nismo svjesni.

Cilj predavanja je osvijestiti važnost neverbalne komunikacije u kontaktiranju s okolinom, i njezine uloge u partnerskim i poslovnim odnosima.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane građane.

Predavačice: Marina Milivojević, prof. psihologije-psihoterapeut i Nina Kolanović prof. psihologije-psihoterapeut.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...