Švicarska tvrtka Mack projekt kao slamka spasa za posrnuli SAS Vektor

Izgleda kako su bivši radnici tvrtke SAS Vektor, tvrtke male brodogradnje bili u pravu. Na mirnom prosvjedu pred zgradom zadarskog SSSH prije mjesec dana kazali su nam kako posla ima, te kako traže ubrzanje predstečajne nagodbe. Njihove molbe i vapaji uslišani su jer bi se za nekoliko dana trebalo održati  posljednje ročište u predstečajnoj nagodbi ove tvrtke, a sve je izvjesnije kako će švicarska kompanija Mack projekt preuzeti tvrtku i vratiti radnike na posao, te im isplatiti zaostale plaće i otpremnine.

– Više smo nego zadovoljni ovakvim raspletom situacije, sve ukazuje na to da će poznata švicarska tvrtka Mack projekt, koja je renomirana, koja ima svoju podružnicu u Rijeci preuzeti SAS Vektor u stečaju, preuzet tih 30ak radnika  i isplatiti im oko milijun kuna dugovanja, ali i riješiti problem sa Erste bankom koja ima 33 milijuna kuna potraživanja, kazao je Vedran Uranija,  pravni zastupnik SSSH.

Zadnje ročište u predstečajnoj nagodbi ove tvrtke trebalo je biti 26. veljače, no ono je odgođeno zbog tehničkih razloga i papirologije, novo ročište očekuje se za nekoliko dana.

– Na današnjem skupu željeli smo izraziti potpunu podršku novom investitoru, te izgleda kako su naši prethodni prosvjedi, koji su bili protiv sporosti nadležnih institucija ali i protiv bivše uprave, urodili plodom. Prema očekivanjima koja su najavljena a koja su realna, gotovo je sigurno da ćemo imati ponovno proizvodnju u SAS Vektoru, kazao je Uranija.

– Na zadnjem sastanku s većinskim vlasnikom Robertom Škifićem, inače direktorom riječkog brodogradilišta Viktor Lenac rekli su nam da bi se proizvodnja pokrenula ali da je problem papirologija u ministarstvu. Sada se izgleda i to riješilo,  ovo nam je slamka spasa. Zadovoljni smo, nadamo se povratku i nastavku proizvodnje, ovim putem želim se zahvaliti svima koji su doveli do ovakvog raspleta, kazao je jedan od bivših zaposlenika Šime Jurjević.

 

– Ovo je jedan svijetli primjer te se nadamo da je ovo jedan putokaz koji će oživjeti naše gospodarstvo, kazao je pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...