Večer zborske glazbe u crkvi Sv. Frane: Nastupa GPGD Zoranić i gimnazijski zbor West Senior

Večeras u crkvi sv. Frane, s početkom u 20:00 sati održat će se koncert američkog pjevačkog zbora West Senior gimnazije grada Traverse (Michigan, SAD). Gost koncerta bit će zadarsko Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić. Ulaz na koncert je slobodan.

Zoranićevci će pod ravnanjem dirigenta Jurice Šoše svojim nastupom načiniti uvod u koncertnu večer i to s djelom Molitva, hrvatskog skladatelja Franje Dugana i O Magnum Mysterium američkog skladatelja Mortena Lauridsena.

Uslijedit će potom cjelovečernji nastup zbora kojeg čine najnadareniji učenici od 14 do 18 godina, odabrani iz sedam različitih ansambala audicijom za projekt pod nazivom EuroChorale – veliku internacionalnu turneju koja se održava svake treće godine.

Zbor će nastupiti pod ravnanjem dvaju dirigenata – Ericha Wangemana, umjetnika zaslužnog za domaće i inozemne uspjehe ovog zbora na brojnim smotrama i natjecanjima diljem svijeta, te njegovog učenika, danas dirigenta s dvogodišnjim iskustvom nakon diplome, Davida Gaileyja.

Večer zborske glazbe ovi će mladi i energični pjevači uveličati djelima Clémenta Janequina, Erica Whitacrea, Ole Gjeila, Aarona Coplanda, brojnim tradicionalnim i duhovnim skladbama kao i izuzetnom razinom svoje vokalne izvedbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...