Vesna Sabolić napustila HNS; ˝Na prelazak u Reformiste odlučila sam se iz lokalnih razloga˝

Vesna Sabolić, predsjednica Županijskog HNS-a napušta tu stranku i prelazi u ˝Reformiste˝ Radimira Čačića. Do daljnjeg HNS u Zadru vodi njihov potpredsjednik Mile Stojanov. Ispisnicu iz HNS-a dobila je danas a o svojoj odluci nije razgovarala sa svojom sada već bivšom predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić.

– Ne mijenjam svoja politička i ideološka stajališta, a na prelazak u Reformiste odlučila sam se iz lokalnih razloga i jer smatram da ću s kolegom Baranovićem moći napraviti više za svoju izbornu bazu. Vjerujem da ćemo imati prilike na terenu i surađivati. Mi dijelimo ista politička i vrijednosna stajališta, imamo isto biračko tijelo, dolazim među kolege i kolegice koji su osnivali HNS. Žao mi je da je uopće došlo do rascjepa, no vjerujem da ćemo imati prigodu na terenu dobro surađivati, pojasnila je zastupnica Vesna Sabolić razloge svog prelaska u Reformiste.

Samo dan ranije HNS je napustila gradska vijećnica  Ljiljana Klarin.  Nakon što je izašla iz HNS-a mailom je potpisala pristupnicu Narodnoj stranci reformista.

-Zapravo ja nisam promijenila stranku. Ostajem u HNS-u ali mijenjam predsjednika. Razlog je nezadovoljstvo odnosom vrha stranke prema zadarskoj podružnici, kazala je tada Klarin, a danas na prelazak kolegice Vesne Sabolić nema komentara.

– Ja nemam potvrdu za to što je danas izašlo na portalima, stvarno ne znam, nemam potvrdu od nje stoga ne mogu ništa komentirati, kazala je Klarin za naš portal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...