Zuckerberg će vas zaposliti ako…

Mark Zuckerberg, osnivač jedne od najuspješnijih kompanija na svijetu, ima jednostavno pravilo kad je riječ o zapošljavanju. U svom govoru na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni, Zuckerberg je otkrio o čemu je točno riječ.

“Zaposlio bih nekoga da radi za mene kada bih i ja htio raditi za tu osobu”, rekao je Zuckerberg, dodavši kako je riječ o vrlo zgodnom testu koji ga je do sada dobro poslužio. Čelnik Facebooka je rekao i kako kompanija zapravo traži ljude čije se vrijednosti podudaraju s njihovima te da nije riječ o kompaniji za bilo koga u svijetu.

U samom Facebooku, otkrio je Zuckerberg, postoji veliki problem kod zapošljavanja. Posla ima napretek, za razliku od ljudi. Ljudi manjka, što znači da to može dovesti do zapošljavanja onih koji nisu najbolji kandidati.

Posebno je zanimljivo da usprkos tome, Facebook održava znatno manju radnu snagu nego ostali divovi IT industrije. Dok Google primjerice zapošljava gotovo 55 tisuća ljudi, Facebook ih ima manje od 10 tisuća. “To je moguće samo zahvaljujući modernoj tehnologiji. Velike kompanije se znaju napuhati”, rekao je.

Mark Zuckerberg je pružio i svoj najbolji savjet za mlade koji vjeruju da mogu promijeniti svijet. “Najbitnije je imati vjeru u sebe, biti pouzdan u sebe. Kad ste mladi i čujete kako nemate dovoljno iskustva učiniti nešto…sjetite se da sam Facebook pokrenuo kada mi je bilo 19 godina (…) svi imaju različitu perspektivu o tome što mogu donijeti svijetu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...