Ažurnost gradskih “Jetija”: Kako ćemo – lako ćemo!

Gradski Jeti, inače terminološki naziv kojim mi članovi redakcije Antene Zadra nazivamo komunalne redare, ali i cijeli taj odjel pri Gradu Zadru, i ovaj put dobro će poslužiti za ispričati ovu priču.

Naime, nakon što smo nedavno pisali o smjerokazima za novi trajektnu luku Gaženice koji i dalje vode prema poluotoku, te nakon što smo spomenuti odjel, dakle Jetijev, ovaj – komunalni (op.a) upitali kada će se zamijeniti sada već stari i nevažeći smjerokazi, odgovor koji nam je proslijedila Marina Mihovilović Pajkin bio je baš kao što doliči ovom odjelu – kako ćemo, lako ćemo!

– Svi putokazi koji se nalaze na nerazvrstanim cestama, a koji usmjeravaju vozače na Poluotok, prekriženi su trakama, prva je konstatacija koju nam dostavljaju iz ovog gradskog odjela.

To smo znali i sami, naime, to je ujedno i naše prvo pitanje. No dobro. Pokušat ćemo se usrećiti odgovorom na drugo, točnije ono kojim smo pokušali dobiti informaciju kada će smjerokazi biti zamijenjeni.

– Grad u suradnji s Hrvatskim cestama d.o.o. i Lučkom upravom Zadar, dogovara način prometnog obilježavanja kako trajektne luke Gaženica tako i putničke luke na Poluotoku, druga je konstatacija koju smo dobili kao odgovor. Dakle, dogovori trenutno traju. Koliko će trajati i zašto proteklih par tjedana za okončanje istih nije bilo dovoljno – ne znamo.

Narod često kaže “treća sreća”, pa pokušajmo. Pitanje glasi kada će se naručiti novi smjerokazi te koliko će isti koštati. Odgovor, slijedi…

– U ovom trenutku ne znamo koliko će sve to koštati jer ćemo konačno rješenje imati nakon izrade prometnog projekta koji će ići na suglasnost Policijskoj upravi, glasi tako i konstatacija treća.

Ukratko – nešto se radi, što konkretno – ne znamo, koliko će trajati – ne znamo, koliko će koštati – ne znamo. Ne podsjeća li vas i ova priča povezana s komunalcima upravo na još jednu epizodu Jetija?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...