Bembo i prijatelji protiv mina

Danas s početkom u 11.00 h u dvorani Doma kulture u Obrovcu održat će se predstava pod nazivom „Bembo i prijatelji protiv mina“, namijenjenu djeci od 6 do 10 godina starosti.

U suradnji Vijeća za prevenciju na području Zadarske županije, Vijeća za prevenciju, Hrvatskog centra za razminiranje, Policijske uprave Zadarske i Policijske postaje Obrovac, dogovoreno je da se zadnjeg dana Mjeseca zaštite od mina održi predstava kroz koju se djeca educiraju o sigurnom ponašanju u blizini minske opasnosti.

Osim toga, svoje će aktivnosti predstaviti i djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje iz Siska i policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu PU zadarske, kako bi se edukacijom i senzibilizacijom za ovu problematiku obuhvatio što veći broj građana.

Očekuje se dolazak 200-tinjak školaraca iz OŠ Obrovac i područnih škola Karin, Kruševo i Žegar, iz OŠ Starigrad, predškolci Dječjeg vrtića Obrovac.

Svoju će podršku ovim aktivnostima dati i predstavnici Zadarske županije, Policijske uprave zadarske i Policijske postaje Obrovac te Grada Obrovca.

Kako je svaka pa tako i ova aktivnost koja se provodi kroz kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ namijenjena poticanju građana da dragovoljno predaju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, pozivamo Vas da popratite najavljene aktivnosti u medijima, kako bi poruka stigla do što većeg broja građana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...