“Rokovi za završetak projekta McDonald’s-a mogli bi se malo pomaknuti”

Prema najavama gradonačelnika Božidara Kalmete na sjednici Gradskog vijeća proteklog petka u Zadru, izdana građevinska dozvola za McDonald’s u zgradi starog Željezničkog kolodvora danas je postala pravomoćna. Dakle, već od sutra više ništa ne stoji na putu da se građevinski radovi u prostoru bivšeg restorana počnu konačno realizirati.

Vezano uz ishođenje i ove dozvole te daljnji nastavak radova na restoranu čije otvaranje zasigurno najviše očekuje prvenstveno 50-ak naših novozaposlenih sugrađana, porazgovarali smo s Ivanom Šapina, voditeljicom marketinga i odnosa s javnošću
McDonald’s Hrvatska.

S obzirom na ovo kašnjenje oko izdavanja potrebitih dozvola da li će McDonald’s ipak uspjeti otvoriti svoja vrata do početka sezone kako je bilo prvobitno najavljivano? Za kada je sada predviđen završetak radova i otvaranje restorana?

– Projekt otvorenja McDonald’sa u Zadru je u tijeku, no u skladu s globalnom politikom kompanije McDonald’s, nismo u mogućnosti precizirati datum otvorenja. Svjesni smo da bi se zbog kasnijeg dobivanja građevinske dozvole rokovi za završetak projekta mogli malo pomaknuti, a i puno toga će ovisiti i o brzini izvođenja samih radova.

Da li je ovo kašnjenje građevinske dozvole omelo planove oko otvaranja prvog zadarskog McDonald’sa? Da li je donijelo kakve gubitke tvrtci?

– Kada bi to bilo moguće, voljeli bismo otvoriti McDonald’s u Zadru već sutra. No, postoje procedure i rokovi koji se moraju poštovati kako bi sve bilo uredno izvedeno. Kod ovakvih investicija svaki je dan bitan, ali puno važnije nam je da radove izvršimo kvalitetno kako kasnije ne bi bilo dodatnih komplikacija u bilo kojem pogledu.

Da li ste zadovoljni brzinom rješavanja potrebite dokumentacije?

– Proces rješavanja dokumentacije je prilično kompliciran jer je više subjekata uključeno u izdavanje dozvole, pa je za sve potrebno malo više vremena, no lokalna uprava u gradu Zadru je izrazito pozitivno reagirala na projekt te je naša suradnja uistinu kvalitetna i konstruktivna.

Da li se išta mijenjalo od prvobitnih dogovora oko ulaska i poslovanja u zgradi HŽ-a?

– Što se tiče dijela prostora u kojem će biti smješten McDonald’s restoran, isti je definiran u početku projekta s društvom Mazna Holding te nije bilo značajnih promjena. Prilikom projektiranja bilo je dosta izazova koji su ipak, naposljetku, uspješno riješeni te očekujemo skori početak radova.

Tko će izvoditi radove na uređenju prostora, odnosno na opremanju samog restorana?

– Radove će izvoditi građevinska tvrtka angažirana od strane društva Mazna Holding koje je ugovorom o zakupu preuzelo kolodvor od HŽ-a

Kako biste prokomentirali činjenicu što se tek nakon najave dolaska McDonald’sa uvela naplata parkinga na području ispred zgrade starog Željezničkog kolodvora?

– Ne smeta nam uvođenje parkirne zone jer smatramo da će prvi sat parkiranja, koji je besplatan, omogućiti normalno funkcioniranje McDonald’sa, ostalih zakupnika, kao i željezničkog i autobusnog kolodvora.

Da li nam možete pobliže opisati kako bi zadarski McDonald’s trebao izgledati?

– Što se tiče samoga koncepta, u sklopu zadarskog McDonald’sa bit će i McDrive i McCafé, kao i prostor za proslavu dječjih rođendana. Detalje vezane uz sam izgled restorana ne možemo otkrivati prije samoga otvorenja, no svakako će ga obilježavati moderan dizajn na koji smo usmjereni u sklopu otvaranja novih i preuređenja postojećih restorana na području Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...