Kalmeta najavio raspisivanje natječaja za strateškog partnera KK Zadar

Na tematskoj sjednici Gradskog vijeća o KK Zadar, gradonačelnik Božidar Kalmeta najavio je kako će Grad raspisati natječaj za strateškog partnera. Iako je za ovo pitanje, prije nekoliko sjednica, najavljivao referendum, Kalmeta sada ovu opciju ističe kao najbolju za spas kluba.

– Sponzora je sve manje, a klub je sve više na teret Grada. Treba naložiti upravi kluba da napravi modele za dokapitalizaciju, smatra Kalmeta.

Veliku buru podiglo je pitanje da li bi Grad trebao dati KK Zadar dodatna 3 milijuna kuna, budući da je klub trenutno u blokadi. Prema riječima direktora kluba, Borisa Skroče, ova blokada nije u skladu sa zakonom.

– Normalno smo funkcionirali do 4. prosinca 2014. godine. Podmirivali smo obveze, isplata osobnih dohodataka je bila u tekućem mjesecu, što neke firme u Hrvatskoj nisu u mogućnosti. I onda smo blokirani od strane Ministarstva financija. Tražbina zbog koje smo blokirani je nezakonita, stoga smo zatražili zaštitu suda. Sada čekamo rješenje, objašnjava Skroče.

Naime, Ministarstvo je zatražilo svoja potraživanja nakon isteka roka za to.

– Zašto je netko zaboravio u Ministarstvu financija na vrijeme tražiti potraživanja i koji je cilj takvih igara,zapitao se Skroče.

Skroče je iznio i podatke o točnom dugovanju kluba. Oko 9,5 milijuna kuna su tekuće obveze kluba, dok je nešto preko 12 milijuna kuna dug po predstečajnoj nagodbi.

– Ovo su dugoročne obveze, koje se ne trebaju platiti danas, zaključio je.

Prema podacima Borisa Skroče, KK Zadar je u 2014. godini poslovao je u plusu, i to 2,4 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...