Masovno nasukavanje dupina na obalu Japana izazvalo strah od razornog potresa

Masovno nasukavanje više od 150 dupina na obalu Japana potaknulo je znanstveno neutemeljeni strah od ponavljanja podvodnog potresa poput onoga 2011. koji je uzrokovao razorni tsunami koje je doveo do nuklearne katastrofe, javlja abc.net.au.

Više od 150 dupina pronađeno je na obali Japana u petak, no znanstvenici koji su pregledavali tijela životinja nisu mogli reći što je uzrokovalo njihovo nasukavanje.

– Ne vidimo neposredne znakove bolesti na njihovim tijelima, kao što je rak. Želimo shvatiti što je ubilo ove životinje – rekao je Tadas Yamada, viši istraživač na Nacionalnom muzeju prirode i znanosti za NHK.

Međutim unatoč tome što ne postoji veza između nasukavanja ipotresa, na društvenim mrežama pojavila su se nagađanja da bi mogao uslijediti potres.

– Dolazi li sljedeći?Pripremite se za potres – napisao je jedan od korisnika na Twitteru. – Možda ćemo možda imati sljedeći veliki (potres, op.a) 12-tog (travnja, op.a.) – naveo je drugi.

Nagađanja je potaknulo to što se 2011., šest dana prije velikog potresa u kojem je poginulo oko 19.000 ljudi nasukalo 50 dupina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...