Održan “Zadar Night Run”; Lucija Štrmelj ponajbolja među ženama!

Prvi “Zadar Night Run” koji se sinoć trčao u našem gradu, prema riječima sudionika ali i organizatora – protekao je u najboljem redu.

Iako su organizatori prvotno očekivali 150 sudionika, cijeli događaj, prema njihovim riječima, dobro je odjeknuo u javnosti pa je sinoć sa starta krenulo oko 400 ljudi, što rekreativaca što profesionalaca.

Utrke ovog tipa imaju gradovi poput New Yorka, Londona, Berlina ili pak Zagreba, tako je sada ima i Zadar. Ovo je nešto što treba našem gradu, što će ga potaknuti za živne, kazao je nakon utakmice Jure Šango, organizator cijele manifestacije.

Sudionici nisu krili zadovoljstvo i užitak ugođaja trčanja po gradskim ulicama uz noćna svjetla, a trčalo se na staze duljine 2.5, 5 i 10 kilometara. Pobjede su odnijeli, redom, Luka Copić, Ivan Pikunić i Lovre Kalac.

Lucija Štrmelj

Iako nismo uspjeli uloviti zlatne trkače, par riječi za Antenu Zadar kazala je poznata zadarska sportašica, košarkašica, “crossfitterica”, rekreativka, trenerica u sportskoj školi “Loptica” i evo sada trkačica, Lucija Štrmelj.

Zašto si se uopće prijavila na jedan ovakav događaj i kakav je osjećaj bio sudjelovati?

Prijavila sam se jer prvenstveno volim trčati i jer se Zadar napokon malo podigao na noge kada je riječ o trčanju i rekreaciji. Osjećaj je bio divan, posebice ta tišina bez buke automobila i gradske vreve. Organizacija za 10, kazala nam je Lucija.

Među sudionicima bilo je puno i profesionalnih sportaša i trkača. To te nije pokolebalo na samom startu ili ti je dalo dozu dodatnog adrenalina?

Iskreno pojma nisam imala tko sve sudjeluje. Znala sam da su najavljeni triatlonci Zadra i to je sve. Nije mi ni najmanje pravilo probleme tko su suparnici, kroz smiješak nam odgovara.

Zadar Night Run

Završila su najdulju utrku za 48 minuta, čime si osvojila srebro ali si bila ujedno i ponajbolja među ženskim sudionicima – druga točnije, pa si praktički osvojila dva srebra. Imaš li daljnje planove vezane uz trčanje?

Iskreno nisam očekivala da ću ostaviti iza sebe toliko triatlonaca, maratonaca i ljudi koji se inače bave trčanjem skoro svakodnevno. Prije ove trke sam trčala svega 3 puta i to je bio više jogging. Svakako planiram nastaviti trčati. Sudjelujem za par dana i u utrci “Wings For Life” – to se ne propušta, dodaje Lucija.

Osim košarke, CrossFita, razne rekreacije i evo sada trčanja, imaš li u planu još neke oblike sporta isprobati, prakticirati ili pak jurišati na još neku medalju?

Trenutno nemam (osmjeh). Trčim čisto radi svog gušta. I moram naglasiti da mi je funkcionalni fitness (CrossFit) puno pomogao kod trkačkog kapaciteta, dodala je.

I za kraj, koju ocjenu bi dala organizaciji cijelog događaja?

Čista 10!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...