“SDP prikriva deficit, Milanović ili griješi ili obmanjuje javnost”

‘SDP prikriva deficit, premijer kad o tom govori, zbunjen je. Nije ni 12 ni 15, nego 18 milijardi. Nije to razlika od šest kuna’, kritizirao je Vladu Zorana Milanovića šef HDZ-a Tomislav Karamarko na današkoj konferenciji za medije.

Karamarko tvrdi da Milanović ili griješi ili obmanjuje javnost. ‘On vodi državu na takav način. Mi očekujemo na kraju mandata da će javni dug biti oko 300 milijardi kuna. Izgubili su kontrolu nad javnim financijama’, istaknuo je.

Dodaje da je sve više nezaposlenih, sve više mladih koji iseljavaju u inozemstvo, sve je više blokiranih građana i tvrtki.

‘Nisu proveli reforme nego stvaraju nove namete, u ovom slučaju trošarine. Nije me briga za cigarete, ali gorivo…To utječe na standard građana i ako suprotno tvrde, to je obmana’, istaknuo je Karamarko.
Kazao je kako HDZ ‘finišira’ program gospodarskog oporavka i da se te mjere neće realizirati kroz godinu, dvije i da će novac za provedbu izvlačiti iz europskih fondova.

Za Karamarka je ključno pitanje datuma održavanja parlamentarnih izbora. ‘Drže Hrvatsku taocem svoje bankrot politike. Ne služe vlastitom narodu i neka se raspuste i raspišu izbore’, poručio je vladajućima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...