Udruga CINAZ obilježava Tjedan jednakosti

Tjedan jedan jednakosti (13.-17.4.2015.) je događaj unutar kojeg će obilježiti kreativne, sportske i informativne aktivnosti, koji će služiti kao alati u borbi protiv diskriminacije. Cilj planiranih aktivnosti projekta je stvoriti pozitivno ozračje za mlade iz alternativne skrbi koji su marginalizirana skupina u našoj lokalnoj zajednici te potaknuti vršnjačko pomaganje, sklapanje prijateljstava i druženja mladih u sklopu kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i promoviranje vrijednosti volontiranja.

Svaki dan u Tjednu jednakosti će se održavati različite radno-okupacijske aktivnosti:

– Utorak (14. travnja) od 10 sati: ‘Ogradimo se od predrasuda!’, volonterska akcija farbanja ograde Doma za odgoj djece i mladeži Zadar (Dom za odgoj djece i mladeži Zadar, Ulica bana Josipa Jelačića 8),

– Srijeda (15. travnja) od 15 do 18 sati: sportsko natjecanje mladih (nogomet i košarka, Dom za odgoj djece i mladeži Zadar),

– Četvrtak (16. travnja) od 14 sati: radionica postavljanje mozaika po balkonima (Dom za odgoj djece i mladeži Zadar),

– Petak (17. travnja) od 18 sati: završni glazbeni koncert mladih zadarskih glazbenika (studenstska klapa AKA Crescendo, duet No ordinary, učenici Gimnazije Franje Petrića, ispred Doma za odgoj djece i mladeži Zadar).

Sve aktivnosti Tjedna jednakosti odvijaju se u sklopu projekta udruge CINAZ “U znak jednakosti”, a otvorene su za širu javnost.

U projektu sudjeluje pet srednjih škola grada Zadra: Gimnazija Franje Petrića (MIOC), Škola primjenjene umjetnosti i dizajna, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Prirodoslovno-grafička škola i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola. Ostali suradnici u projektu su: Dom za odgoj djece i mladeži Zadar, Volonterski centar Zadar, Gradska knjižnica Zadar, studentska klapa Aka Crescendo, duet No ordinary, grafički studio Printshop d.o.o., te FG grafika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...