Zadranin Filip Brala i ove godine među 100 najboljih fotografa

Zbor fotoreportera Hrvatske u utorak je dodijelio nagrade za najbolje radove hrvatskih fotoreportera u 2014. godini, a za najbolju novinsku fotografiju u prošloj godini proglašena je fotografija Gorana Mehkeka iza agencije Cropix koja prikazuje člana helikopterske posade iznad poplavljenih područja istočne Hrvatske. Pobjednici su proglašeni u osam kategorija: događaj, svakodnevni život, reportaža, kultura i umjetnost, portret, sport, priroda i okoliš i po prvi puta – multimedija.

Pobjednici na natječaju na koji je pristiglo 1390 fotografija od kojih je 100 ušlo u najuži izbor po navedenim kategorijama su Ronald Goršić, Sandra Šimunović, Goran Mehkek, Matko Biljak, Neja Markičević, Srđan Vrančić, Filip Brala i Saša Kralj.

Filipu je pripala nagrada za najbolju fotografiju u kategoriji Priroda i okoliš (nagrađena fotografija je u nastavku).

Najboljanovinska fotografija 2014. - Priroda i okoliš autor Filip Brala

Počasnim članovima Kuće hrvatskog fotonovinarstva postali su doajeni hrvatske novinske fotografije Božidar Kelemenić i Feđa Klarić koji je u govoru istaknuo i da su fotoreporteri potjerani iz novinskih redakcija i poslani u agencije gdje se fotoreporteri svode na vatrogasce koji djeluju samo na intervencije.

Na ovogodišnjoj dodjeli najviše nagrada dobili su fotoreporteri agencije Cropix – njih četiri uključujući i nagrade u kategorijama događaji, svakodnevni život, portret i sport.

Ante Gotovina - Filip Brala

Podsjetimo kako je Filip Brala 2013. godine osvojio nagradu za najbolji portret. Uslikao je tada generala Antu Gotovinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...