Zagrebački band “Gretta” nastupa u Maraschinu

Ovaj petak, 24. travnja uz simboličnu cijenu ulaznice od 20 kuna u zadarskom Maraschino baru nastupa zagrebački alter – rock band “Gretta”.

Ovaj band osnovan je u proljeće 2004. godine i već nakon svojih prvih nastupa skreće pažnju na sebe. Nakon uspjeha na raznim demo festivalima Gretta 2007. potpisuje svoj prvi diskografski ugovor za Dancing Bear te izdaje album “Fanatik” 2008 g. na kojem su zapaženi singlovi “Gdje je ovdje ljubav” i “Kad te vidim”. Tijekom 2008. i 2009. Gretta je izuzetno koncertno aktivna te svira širom regije. U tom periodu dolazi do promjene diskografske kuće, te band prelazi u Aquarius Records za koji i izdaju svoj drugi album “Vidim što vidim”(2010) koji bandu daje jedan novi zvuk, te diže Grettu na višu razinu. Album dobiva izuzetno dobre kritike te je nominiran za Porin u kategoriji najbolji alter album, a band svira na velikim pozornicama ispred renomiranih domaćih i svjetskih bandova (White lies, 2010 – tvornica).

Gretta u siječnju 2012. ulazi u studio sa novim producentom Srđanom Sekulovićem – Skansijem te započinje rad na svom novom albumu “Kreteni”.Tijekom snimanja izlazi najavni singl “Moderna” koji postiže odlične rezultate na radio i tv postajama. Album izlazi u koprodukciji Aquarius recordsa i Spone 1.10.2012. i vrlo brzo je prepoznat od medija i od kritike kao najzrelije i najbolje ostvarenje banda, a već slijedeći singl “Kaos”, koji kao spot ima kratki sf film Luke Hrgovića, nastavlja uspjehe te je izabran za najbolji domaći singl 2012. na kultnom radiju 101. Sa albuma su izdani još singlovi “Kreteni” i zadnji “Bez Riječi” koji se ističe genijalnim spotom sa kojim je nastavljena suradnja sa Skalpel kolektivom (Luka Hrgović i Anton Svetić).

U četvrtom mjesecu 2014.-e izlazi slavljenički singl “Malena” povodom 10 godina postojanja banda na kojem je Gretta po prvi puta napravila duet i to sa pjevačicom Martinom Geber.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...