Zbog dolaska Krnčevićeve benkovački pročelnici na nogama: Obračun Branka Kutije i Stipe Zrilića u pozadini!?

Jutrošnji kolegij kojeg je gradonačelnik Benkovca Branko Kutija održao sa svojim pročelnicima, a na kojem im je predstavljena Davorka Krnčević kao nova pročelnica Pravnih poslova, kojoj je danas ujedno i prvi radni dan, kako doznajemo, protekao je u svakakvom samo ne mirnom tonu.

Naime, prema informacijama iz visokog izvora iz grada Benkovca, svi pročelnici pobunili su se na odluku gradonačelnika Kutije da za pročelnicu Pravnih poslova postavi upravo bivšu ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu Davorku Krnčević.

Iako prema pravilu Kutija ima pravo imenovati vršitelja dužnosti do raspisivanja natječaja, ako je suditi po jutrošnjem kolegiju, ni to mu neće poći za rukom.

No, kako doznaje Antena Zadar, cijela stvar ima itekako zanimljivu pozadinu. Naime, nakon što je župan (prema navodima našeg izvora) za vršitelja dužnosti ravnatelja ZHMZZ-a imenovao Mirka Erstića, inače u krugovima bliskim HDZ-u kao ljutog protivnika politike i “struje” Branka Kutije, kao odgovor županu Stipi Zriliću, Kutija zapošljava upravo Krnčević.

– Da, pročitao sam na vašem portalu da bivša ravnateljica počinje raditi u Benkovcu, no to nije niti u mojoj nadležnosti niti u nadležnosti županije pa to ne bi komentirao, kazao nam je župan Stipe Zrilić.

No, na pitanje da komentira unutarstranački obračun s “benkovačkom” strujom HDZ-a, te konkretno potez gradonačelnika Kutije i zapošljavanje Krnčević baš njemu u inat, bio je suzdržan.

– To prvenstveno nije način komunikacije koji ja preferiram, kazao je Zrilić.

– Po meni to i nema nekog smisla, no vi novinari često imate više informacija od nas pa ne znam što da vam točno kažem oko tog obračuna, konstatirao je Zrilić.

Obračun ili ne izgledno je kako priča s Davorkom Krnčević i njenim obnašanjem mahom dužnosti na određenim položajima s visokim ovlastima tu nije gotova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...